Gamze Uslu davasında karar çıktı

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki otelin dördüncü katından düşerek öldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Gamze Uslu’nun davası sonuçlandı. Uslu’nun nişanlısı Baki Can Gölcü 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı

NAZİLLİ'DE

, 27 Kasım 2013 tarihinde bir otelin dördüncü katındaki balkonundan düştüğü ileri sürülen Gamze Uslu’nun (27) ölümüyle ilgili olarak Nazilli 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya ’kasten öldürme’ suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık Baki Can Gölcü (30) ile avukatı Kamil Solak, ölen genç kızın babası Sinan Uslu, annesi Fatma Uslu, ailenin avukatı İrfan Taş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Duruşmada hakim tarafından söz hakkı verilen Gamze Uslu’nun anne ve babası sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Ailenin avukatı İrfan Taş da savcının hazırladığı mütalaadaki gibi sanığın suçlu olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmalarda bugüne kadar konuşmayan ve savunmasını avukatına bırakan sanık Baki Can Gölcü ise nişanlısına herhangi bir kötü muamelede bulunmadığını ve suçsuz olduğunu iddia etti. Sanık avukatı Kamil Solak da müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia etti ve beraatine karar verilmesini istedi.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti Baki Can Gölcü’ye önce ömür boyu hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi uygulanarak, cezayı temyiz yolu açık olmak üzere 25 yıla indirdi. Karar kesinleşene kadar ise sanığın tutuklanmasına gerek görülmedi. Mahkeme heyetinde yer alan iki kadın hakimden biri, sanığa iyi hal indirimi uygulanmasına karşı şerh koydu. Davanın başından beri tutuksuz yargılanan B.C.G.’ye müebbet verilmesiyle rahatlayan aile fertleri, 9. duruşmada hakimin iyi hal gözetilerek hapis cezasının oy çokluğu ile 25 yıla indirilmesine itiraz etti. Acılı anne, mahkeme sonrası fenalaşarak bayıldı. Adliyeye çağrılan 112 Acil Servis Ekipleri, acılı anneyi uyguladığı ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk etti.

TEMYİZE GİDECEKLER

Her duruşmayı gözyaşları ile takip eden acılı anne Fatma Uslu duruşma çıkışında Baki Can Gölcü’ye indirim uygulanmasına tepki göstererek cezayı az bulduğunu kaydetti. Ailenin avukatı İrfan Taş, hakimlerden birinin iyi hal indirimine şerh koyduğunu dikkat çekerek, “Biz bu şerhi göz önüne alarak davayı temyize götüreceğiz. Cezai indirim yapılmaması gerekirdi. İndirim için üzgünüz ama karar için mutluyuz’” şeklinde konuştu.

“YÜCE TÜRK ADALETİNDEN ALLAH RAZI OLSUN”

"Davamızın en başından beri yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" diyen Gamze Uslu’nun babası Sinan Uslu; “Yüce mahkemenin verdiği bu karara saygı duyuyoruz. Hak ettiği cezayı buldu, adalet yerini buldu. Türkiye Cumhuriyeti Adaleti var olsun, sağ olsun. Ama bu ceza az” dedi.

05 Oca 2016 - 16:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber