FETÖ/PDY operasyonunda 6 kişi tutuklandı

Erzincan merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri için yapılan mal ve hizmet alımlarında usulsüzlük yaptıkları, projeden sağlanan gelirin örgüt ve ona yakın kuruluşlara aktarıldığı iddiasıyla göz altına alınıp adliyeye sevk edilen 10 zanlı Cumhuriyet Savcılığında ifade verdi

İFADELERE alınan Ş.A. ve S.Ü. savcılık sorgusu sonrası serbest bırakılırken nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan H.A, S.Ş, A.M, E.T, F.D, ve İ.Y tutuklandı, A.Z, M.Ş.Y ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sosyal Destek Programı proje desteğinden yararlanan Hanımeli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde proje uygulamalarında usulsüzlük yapıldığı ve FETÖ/PDY ile bu örgüte yakın kuruluşlara gelir aktarıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Erzincan merkezli 3 ilde operasyon düzenlenmiş, 9'u kadın 13 zanlı gözaltına alınmıştı.  

16 May 2016 - 11:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber