FETÖ operasyonunda 343 kişi tutuklandı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında 343 kişinin tutuklandığını açıkladı

KOCAELİ Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, tutuklanan ve aranan kişilerle ilgili yazılı açıklama yaptı. FETÖ soruşturması kapsamında 580 kişinin gözaltına alındığı, 343 kişinin tutuklandığı, 120 kişinin adli kontrolle serbest kaldığı,45 kişinin serbest kaldığı, 72 kişinin işlemlerinin devam ettiği, 45 kişinin arandığı açıklandı.
Yapılan açıklamada, 3 Vali Yardımcısının gözaltına alındığı 1 kişinin tutuklandığı ve 2 kişinin de serbest kaldığı, 139 askeri personelin gözaltına alındığı, 76 kişinin tutuklandığı, 30 kişinin adli kontrolle serbest kaldığı, 2 kişinin savcılık tarafından serbest bırakılırken 31 kişinin de işlemleri devam ettiği, 6 kişinin de arandığı belirtildi.  
155 Emniyet personelinin gözaltına alınırken, 113 kişinin tutuklandığı, 18 kişinin adli kontrolle serbest kaldığı, 12 kişinin serbest kaldığı, 12 kişinin işlemlerine devam edildiği ve 2 kişinin de arandığı belitilirken, 53 Hakim ve Savcının gözaltına alındığı, 35 kişinin tutuklandığı, 18 kişinin de adli kontrolle serbest kaldığı, Hakim ve Savcı adaylarından gözaltına alınan 1 kişinin tutuklandığı, Adliye personellerinden 11 kişi gözaltına alındığı, 3 kişinin tutuklandığı, 8 kişinin de adli kontrolle serbest kaldığı ifade edildi.  
7 cezaevi personelinin gözaltına alındığı, 2 kişinin tutuklandığı, 5 kişinin de savcılık tarafından serbest bırakıldığı, 141 sivil vatandaşın gözaltına alınndığı 70 kişinin tutuklandığı, 31 kişinin adli kontrolle serbest bırakıldığı, 13 kişi serbest kaldığı, 27 kişinin işlemlerinin devam ettiği ve 33 kişinin de arandığı, 21 kişinin TÜBİTAK'ta gözaltına alındığı, 14 kişinin tutuklandığı, 5 kişinin adli kontrolle serbest kaldığı, 2 kişinin savcılık tarafından serbest kaldığı ve 1 kişinin de arandığı, 49 kişinin Kocaeli Üniversitesi'nde gözaltına alındığı, 28 kişinin tutuklandığı, 8 kişinin adli kontrolle serbest kaldığı, 11 kişinin savcılık tarafından serbest kaldığı, 2 kişinin işlemlerinin devam ettiği, 3 kişinin de arandığı açıklandı.

31 Ağu 2016 - 12:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber