FETÖ ile korkutup, emekli öğretmenin 140 bin lirasını dolandırdı

Mersin'de 22 yaşındaki Abdulkadir Şimşek, 'Hesabınızdan FETÖ'ye para aktarılıyor' diyerek korkuttuğu emekli öğretmen 64 yaşındaki A.Ç.'nin 140 bin lirasını dolandırdı

EMEKLİ öğretmene evini de sattırmaya çalışan Şimşek polise yakalandı.
Kendisini polis olarak tanıtıp emekli öğretmen A.Ç.'yi telefonla arayan şüpheli, "Banka hesabınızdan FETÖ'ye para aktırılıyor. Paranızı başka bir hesaba transfer etmemiz ve sizi bu durumdan kurtarmamız için bir miktar para gerekiyor" diyerek korkuttu. Paniğe kapılan kadın, bankadaki 60 bin lirası ile çektiği 80 bin lira krediyi evine gelen dolandırıcıya teslim etti. Bir süre sonra tekrar A.Ç.'yi arayan dolandırıcı aynı gerekçe ile evini satıp parasını kendine teslim etmesini istedi. Dolandırıldığını fark eden A.Ç., durumu polise bildirdi. Polisle işbirliği yapan emekli öğretmen, dolandırıcıyı arayıp, 'Evi sattım, Tapu Müdürlüğü'nde bekliyorum gelip parayı alabilirsin" diyerek yanına çağırdı. Polis, para almaya gelen Abdulkadir Şimşek'i gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Şimşek, sorgusundan sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

13 Eki 2016 - 14:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber