FETÖ'cüler yine boş durmuyor! Yeni tarih 14 Ağustos

15 Temmuz’daki kanlı kalkışması millet tarafından püskürtülen FETÖ yeni bir ihanete hazırlanıyor. Bunun için belirlenen tarihinse 14 Ağustos olduğu tahmin ediliyor. Son günlerde ‘sabredin’ mesajları veren Gülen’in yandaşları, 14 Ağustos vurgulu tweetler atıyor. Örgüt 15 Temmuz gününü de aylar önceden subliminal kodlarla üyelerine bildirmişti

15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimlerini milletin püskürttüğü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), bu tarihi yıllar öncesinden işaret ettiği ve bunun için yoğun hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Başta teröristbaşı Fethullah Gülen olmak üzere FETÖ mensupları ve örgütün yayın organlarının, sık sık 15 Temmuz tarihine dikkati çeken ifadeler kullandığı belirlendi.

9 AY 10 GÜN ÖNCE

Bu işaretlerden en dikkat çekeni ise 15 Temmuz'dan 9 ay 10 gün önce FETÖ medyasının amiral gemisi olan Zaman gazetesi için çekilen reklam filminde saklanmış. Reklamda sirenler çalarken gri tonlu şehrin uçaktan kuş bakışı görüntüsü ekrana geliyor. Daha sonra ise yeni doğmuş gülen bir bebek yüzü ekranlara getiriliyor. Bebeğin gösterildiği ve darbe girişiminin sahnelendiği reklam filminin, FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı kalkışmasından tam 9 ay 10 gün önce yayınlanması dikkat çekiyor.

REKLAMLARA GİZLEMİŞLER

Zaman'ın TV reklamının yanı sıra 'Zaman Kardeşlik Zamanı' temalı kampanyasında da dikkati çeken bir 'asker' mesajı yer alıyordu. Asker üniformalı bir kişi ve vatandaşın ortaklaşa tuttuğu gazete sayfalarındaki 'temsili' manşetlerden ne bir şekilde abonelere mesaj verilmiş olduğu ortaya çıktı.

DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI
FETÖ'nün yayın organlarınca ince ince işlenen darbe ortamına hazırlık sürecine, örgüte mensup gazeteciler de yoğun bir şekilde destek vermişti. 17-25 Aralık'tan bu yana Türkiye'ye karşı hararet ve suçlamalarda bulunan ve daha sonra sığındığı Amerika'dan Türkiye'yi hedef almaya devam eden FETÖ'cü Tuncay Opçin, darbe girişiminden sadece bir gün önce Twitter üzerinden "Yatakta basıp, şafakta asacaklar" paylaşımında bulunarak kalkışmanın FETÖ eliyle yapılacağına adeta işaret etmişti. Gülen'in savunucularından Emre Uslu da, 2015'te bir takipçisinin yönelttiği 'ne zaman ülkeye döneceksin?' sorusuna "2016 Temmuz" yanıtını vermişti.

“SABREDİN” MESAJI!

Tarihler konusunda bu tür subliminal mesajlar veren örgüt şimdi de yeni ihanet planı için 14 Ağustos'u işaret etmeye başladı. Kanlı darbe girişimi sonrası güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonlarla büyük darbe alan örgüte, gelecek günlere ithafen Pensilvanya'dan bir mesaj geldi. Örgütün elebaşı Gülen son sohbetinde, açık bir şekilde örgüt mensuplarına 'sabredin' talimatı verdi. Mesajında 'kuluçka' örneği kullanan Gülen, "Ne kadar ağır gelirsen gelsin dişini sık ve sabret. Beklentilerin karşısında kuluçkada yumurtaların 20 gün çevrildiği gibi sabret" dedi. FETÖ'nün yeni talimatıyla muhtemel bir girişime dair günün de belirlenmiş olabileceği düşünülüyor. Bu kapsamda örgüt mensuplarının satır aralarında işaret ettiği 14 Ağustos tarihi her şeyi açıklıyor.

AK PARTİ'NİN KURULDUĞU GÜN

Başbakanlık Uzmanı olarak görev yapan ve FETÖ'ye bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Akif Mustafa Koçyiğit adına açılan Twitter hesabı üzerinden paylaşılmış olan son tweette de 14 Ağustos günü işaret ediliyor. FETÖ yandaşı bir hesaptan da “14 Ağustos AKP'nin kurulduğu gündür. Bu tarihte mağlup olacaklar” şeklinde atılan twit örgütün şimdiden çalışmaları başlattığını ortaya çıkardı.

SUİKAST TALİMATI MI VERDİ

Tek arzusu Türkiye'yi Suriyeleştirmek olan terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen, yine video aracılığıyla mesajlar gönderdi. Gülen örgüt üyelerine “20 gün sabredin” dediği son konuşmasında bir saldırının ya da suikast girişiminin de sinyalini verdi. “Ey şuna buna dalan insan, değişik şeylerle zehirlenen insan, yarına çıkacağının teminatı yok. Yarına çıkacağının teminatı yok” ifadelerini kullanan teröristbaşı, “Bir beyin kanaması balyoz gibi tepene inebilir, alır götürür. Hiç umulmadık şekilde, bir yerine kanser ilişir, seni götürür” sözleriyle darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan darbeci askerlere mesaj gönderen teröristbaşı Gülen, yeni bir saldırı ya da suikast hazırlığının sinyalini verdi.

Kaynak: Yeni Şafak

02 Ağu 2016 - 10:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber