Evlilik programlarına ceza

RTÜK, kurula en çok şikayet edilen programlardan olan evlilik programlarına müeyyide uyguladı. Bu kapsamda Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kurula en çok şikayet edilen programlardan olan evlilik programlarına müeyyide uyguladı. Bu kapsamda Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi.
RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, üst kurulun 16 Haziran'daki toplantısında evlilik programları da ele alındı. 
Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun uyarınca, üst kurula en çok şikayet edilen evlilik programlarına, içeriğinde argo sözcükler ile genel ahlaka aykırı ifadelerin yer alması, adaylar arasında hoş karşılanmayan davranışların görülmesi, sansasyonel kişiler ile cast oyuncularına ısrarla yer verilmesi, olayların dramatize edilerek adeta tiyatro sahnesine çevrilmesi, evlilik dışı amaçlarla katılım sağlanması, özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi, insan onuruna aykırı yayınların yapılması ve toplumsal değerlerin hiçe sayılması gerekçeleriyle müeyyide uygulandı. 
Bu çerçevede, RTÜK'ten evlilik programı yayınlayan Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi. Ceza, kanalların aylık gelirlerine göre farklı oranlarda belirlenecek. 
Vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler üzerine izdivaç programlarını yakın takibe alan RTÜK, daha önce programların yapımcıları ve bunların yayınlandığı televizyon kanallarının yetkilileriyle toplantı yapmış ve uyarıları dikkate almayan kanallara yine ceza vermişti.

23 Haz 2016 - 11:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber