Erdoğan'ın hocası vefat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da hocası olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, hayatını kaybetti

MARMARA Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, vefat etti. Alınan bilgiye göre geçen hafta geçirdiği beyin kanamasının ardından Medeniyet Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Bekiroğlu, hayatını kaybetti.
 
Topaloğlu, 1936 yılında Trabzon Çaykara'da doğdu. İstanbul İmam-Hatip Okulu'ndan 1959'da mezun olan Topaloğlu, öğrenciliği sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde açılan vaizlik imtihanını kazanarak İstanbul’un muhtelif camilerinde fahri vaizlik yaptı. 1959-1963 yılları arasında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nde yüksek öğrenimini bitiren Topaloğlu, bu öğrenciliği sırasında da imam-hatiplik görevi yaptı.
 
İstanbul İmam Hatip Okulu meslek dersleri öğretmenliği de yapan Topaloğlu, bu arada ilk eseri olan "İslam'da Kadın" kitabını yazdı. 1971 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Kelam öğretmenliğine atanan Topaloğlu,, buradaki görevi sırasında eğitim-öğretim çalışmalarının yanı sıra çeşitli eserler yayımladı, branşında asistanlar yetiştirdi, yurt içinde ve yurt dışında seminer, kurs ve ilmi kongrelerde görev aldı, konferanslar verdi.
 
İstanbul Yüksek İslam Ensitüsü'nün Marmara Üniversitesi'ne bağlı İlahiyat Fakültesi haline getirilmesinden sonra Topaloğlu, bu fakültede 1983 yılında doktor unvanını aldı ve aynı yıl yardımcı doçent, 1986 yılında da doçent oldu. 1988 yılında, İslam Felsefesi anabilim dalında, 1993 yılında da Kelam anabilim dalında profesör oldu.
 
Bekir Topaloğlu, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nde İnceleme Kurulu Başkanlığı, Kelam-Mezhepler Tarihi ilim heyeti başkanlığı ile telif ve redaksiyon görevlerini yürüttü.

10 Mar 2016 - 11:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber