Erdoğan'ın seçim çağrısı sonrası Merkel'den haddini aşan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim çağrısı sonrası Almanya Başbakanı Merkel'den hadsiz açıklama geldi. Merkel, "Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz." dedi

CUHURBAŞKANI Erdoğan'ın  Almanya'daki genel seçimler için  Türkiye kökenli seçmenlere " Türkiye düşmanı Hristiyan Demokratlar, SPD ve Yeşiller'e oy vermeyin" çağrısına  Berlin'den peş peşe hadsiz açıklamalar geldi.  Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel çağrı için "Ulusal eğemenliğimize eşi benzeri görülmemiş bir müdahale" dedi. SPD lideri Martin Schulz'un yorumu ise "Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı." oldu.

PEŞ PEŞE HADSİZ AÇIKLAMALAR GELDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, RedaktionsNetzwerk medya grubuna yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın  Almanya'daki seçim kampanyasına müdahale etmesi, Alman halkını birbirine düşürmeye çalıştığını gösteriyor" dedi.

Erdoğan'ın sözlerine SPD ( Sosyal Demokrat Parti) lideri Martin Schulz da bir tweet ile tepki gösterdi.

"Erdoğan ölçüyü tamamen kaçırdı" diyen Schulz ayrıca, "Özgür ve demokratik  Türkiye için mücadele edenlerin daha da çok yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A MERKEL'DEN DE YANIT GELDİ

Erdoğan'ın sözlerine  Almanya Başbakanı  Merkel'den de yanıt geldi. Herford'da parti mitingi sırasında konuşan  Merkel, " Türkiye kökenliler de dahil tüm Alman vatandaşlarının özgür seçim hakkı vardır. Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz" dedi.

İstanbul'da Cuma namazı sonrası camiden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan,  Almanya Başbakanı  Angela Merkel'in  Türkiye ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine şu yanıtı vermişti:

"Türkiye'nin tansiyon düşürme noktasında herhangi bir sorumluluğu yoktur. Eğer bu konuda sorumluluk aranıyorsa bunun baş sorumlusu  Almanya'nın ta kendisidir.

" Almanya şu ana kadar kendi iç siyasi çekişmelerini sürekli olarak  Türkiye ile ve diğer bazı  AB ülkelerini de yanına almak suretiyle bu sürece taşımıştır.  Almanya,  AB müktesebatına uymayan bir ülke konumuna düşmüştür."

"BUNLARA OY VERMEYİN" ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Erdoğan daha sonra,  Almanya'da 24  Eylül'de yapılacak genel seçimlerle ilgili olarak, bu ülkede yaşayan Türklere çağrıda bulunarak, "Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ( Sosyal Demokrat Parti) ne Yeşilleri desteklemeyin. Bunların hepsi  Türkiye düşmanıdır" demişti.

Almanya Başbakanı  Angela Merkel bu hafta ülkesinin " Türkiye ile  Gümrük Birliği'ni genişletme çalışmalarını şu an için takip etmeyi düşünmediğini" söylemişti.

#

20 Ağu 2017 - 14:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber