Engelli kardeşler evleri başlarına yıkılacak diye nöbetleşe uyuyor

Bursa’da yıkılma tehlikesi olan harabe evde yaşayan iki engelli kardeşin dramı yürek burkuyor

KESTEL'İN Dudaklı Mahallesi'nde yaşayan engelli Mehmet Işıkoğlu (27) ve Tayfun Işıkoğlu (26), virane bir evde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Babaları vefat eden ve anneleri ise evi terk eden iki kardeşin dramı görenlerin yüreklerini burkuyor. Kimseleri olmayan ve engelli oldukları için çalışamayan kardeşler, hayırseverlerden gelen yardımlarla geçiniyor. Babadan kalma evlerinin büyük bölümü ise yıkılan kardeşler, bina çökecek diye nöbetleşe uyuyor. Biri uyurken, diğeri dışarıda nöbet tutuyor. Kalacak başka yerleri olmayan kardeşler, her an yıkılma tehlikesi olan harabe evde korkuyla yaşıyor. Engelli kardeşlerin komşusu Halil Altın, “Bu gençlerin babaları öldü. Anneleri ise evi terk etti. Kimseleri yok. Evleri yıkılmak üzere. Yardıma muhtaçlar kardeşlerden biri evde uyurken diğeri dışarıda nöbet tutuyor. Evleri her an yıkılabilir. Çok zor durumdalar. Yetkililere müracaat etmemize rağmen herhangi bir yardımda bulunulmadı. Yetkililerden bu özürlü ve kimsesiz gençlere yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

24 Nis 2016 - 13:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber