"En büyük soykırımcı olan devlet, bizi..."

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 'Sonsuza Kadar Laik Türkiye' sloganıyla Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir toplantı düzenledi.

MUHARREM İnce, bazı CHP milletvekilleri, belediye başkanları, parti meclisi üyeleri ve il başkanlarının yanı sıra kendisine destek veren çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşma yaptı. Parti içinde muhalif örgüt olmadıklarını evsahibi olduklarını belirten İnce, farkındalık yaratmak ve uyarı görevlerini yerine getirmek için toplantı ve mitingler düzenlediklerini söyledi. 

"FARKINDALIK YARATMAK VE UYARI GÖREVİMİZİ YAPMAK İÇİN BURADAYIZ"
İnce, "Biz Muharrem İnceci değiliz. Çünkü ben, Muharrem İnceci değilim, siz de olmayın. Biz, kaygılı, endişeli insanlarız. Ülkemizin geleceğinden, çocuklarımızın geleceğinden kaygı duyan, kuşku duyan insanlarız. Bizler, cumhuriyetin kazanımlarının tehlikede olduğunu görüp bu konuda birşeyler yapan insanlarız. Biz, bu toplantılarda partiyi konuşmuyoruz. Parti içi tartışmalara girmiyoruz. Türkiye'yi konuşuyoruz, geleceğimizi konuşuyoruz. Farkındalık yaratmak için uyarı görevimizi yapmak için buradayız" diye konuştu. 

'SOYKIRIM' KARARI ALAN ALMANYA'YA SERT TEPKİ
Muharrem İnce, konuşmasında AK Parti iktidarı dönemindeki dış politikayı eleştirerek Türkiye'nin komşularıyla yaşadığı sorunları anlattı. Konuyu Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul ettiği yasa tasarısına getiren İnce, karara sert tepki gösterdi. 

"SİYASİ KARARDIR"
"Tarihin en büyük soykırımcısı olan devlet, bizleri soykırımcı ilan etti" diyen İnce, "Bugün 29 ülke, parlamentolarında bu konuda kararlar alarak Türkiye'yi sıkıştırmış durumda. Bu bir siyasi karardır. Türkiye'nin ya da atalarımız Osmanlı'nın soykırımla suçlanabilmesi için 2 şey olması gerekir. Bir, devletin yazılı emri olması gerekir. Böyle bir emir ortada yoktur. İki, yargı kararı olması gerekir. Böyle bir karar da yoktur. Türkiye'nin başını belaya sokan parti Türkiye'yi burada da belaya soktu" ifadelerini kullandı. 

'BAŞBAKAN İNCE' SLOGANLARI...
Konuşması sırasında salondakilerin "Başbakan İnce" sloganları atması üzerine Muharrem İnce, "O da olacak, o da olacak...Merak etmeyin" sözleriyle karşılık verdi. Konuşmasının ardından Muharrem İnce, sahneye davet ettiği milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarıyla birlikte salondakileri selamladı.

04 Haz 2016 - 23:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber