Duygulandıran seferberlik

Ünlü isimlerin sosyal medya üzerinden başlattıkları Mehmetçik Vakfı’na bağış kampanyası geniş kitlelere ulaştı. Kısa sürede binlerce vatandaş Mehmetçik Vakfı’na bağış yaptı.

Sanatçı Seda Sayan'ın 280 bin, Demet Akalın’ın 50 bin lira bağışlayacağını duyurduğu kampanyaya, birçok ünlü isim de destek verdi. Semiha Yankı, Pınar Altuğ Atacan, Didem Uzel, Aslı Hünel, Nida Ünsal, Doğuş, Survivor yarışmasıyla tanınan Hakan Hatipoğlu, yaptıkları bağış karşılığında gelen SMS’leri sosyal medyadan takipçileriyle paylaştı. Kısa sürede Mehmetçik Vakfı'na vatandaşlar tarafından binlerce SMS atıldı. Hızla yayılan kampanya sosyal medyanın en çok konuşulan ve paylaşılanları arasına girdi. Sosyal medyada bir anda yayılan kampanya Mehmetçik Vakfı için de büyük sürpriz oldu. Sadece SMS göndermekle yetinmeyen vatandaşlar Mehmetçik Vakfı'nı arayarak taziyede de bulundu. Mehmetçik Vakfı’nın bağış SMS numarası olan 2582’ye mesaj atan her kullanıcı, vakfa 10 lira bağış yapmış oluyor. İstanbul’da bazı imalathaneler ve fabrikalardan arayan işçilerin de günlük yevmiyelerini bağışladıkları öğrenildi. SMS bağışıyla yetinmeyen bazı emekli vatandaşlar da bu ayki emeklilik maaşını bankadan gönderdikten sonra vakfı arayıp bilgi verdi.

09 Eyl 2015 - 13:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber