Donarak ölen bebeğin ardından aile dramı çıktı

Fatih'te anneannesiyle birlikte sokakta yaşarken hayatını kaybeden 10 aylık Aybüke bebeğin annesinin hikayesi göz yaşarttı. Aybüke bebeğin de henüz nüfusa kaydettirilmediği ortaya çıktı

FATİH'TE anneannesiyle birlikte sokakta yaşarken hayatını kaybeden 10 aylık Aybüke bebek olayının ardından tam bir aile dramı çıktı. Bebeğin annesinin çocukluğunu bir yetiştirme yurduna geçirdiği, 17 yaşında, bir börekçide çalışırken buradaki bir çalışandan hamile kaldığı tespit edildi. Çocuğunu doğurduktan sonra annesiyle birlikte kaldığı evden kovulan Feride A'nın, bebeği annesine emanet ederek çalışmaya başladığı, anneanne Canan A.'nın da 10 aydır bazen akrabalarında, bazen parklarda, bazen hastane acil servislerinde kalarak yaşamını devam ettirmeye çalıştığı öğrenildi. Polis, 10 aylık Aybüke bebeğin nüfusa kaydettirilmediğini ve kimliksiz olduğunu tespit etti

HASTANEYE ÖLÜ OLARAK GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

 Fatih'te dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda Canan A., kucağındaki hareketsiz yatan torunu ile hastaneye gelmiş, buradaki kontrolde bebeğin öldüğü tespit edilmişti. Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda, Canan A.'nın istenmeyen bebek olan torunu ile birlikte 10 aydır sokaklarda yaşadığını belirlenmişti. Şaşkınlık içindeki kadın, polise cami avlusunda kalırken bebeğin hareketsiz olduğunu fark etmesi üzerine telaşla yolda hastane aradığını, bir vatandaşın durumu görünce para vererek kendisini bir taksiye bindirdiğini ve hastaneye geldiğini söylemişti. Kadın hangi caminin avlusunda kaldığını ise hatırlayamadığını söyleyerek polise gösterememişti. Polis soruşturma sonucu anne Feride A. ile bebeğin babası olduğu iddia edilen Alaattin A.'yı da gözaltına almıştı.

AİLE DRAMI ÇIKTI

Polis tarafından yapılan soruşturmada ise bebek ölümünün ardından bir aile dramı çıktı. Poliste ifade veren anneanne Canan A. "1993 yılında eşimle evlendim. Ancak 2006 yılında eşim bana ve çocuklarıma şiddet uygulamaya başladı. Bunun üzerine çocuklarımı Çocuk Esirge Kurumu'na yerleştirdiler. Ben eşimden ayrıldıktan sonra onları geri aldım. Bir börekçide çalışıyordum. Kızım Feride de benimle birlikte çalışıyordu. Ancak zaman zaman evden kaçıyordu. Son olarak 2014 yılında yine evden kaçtı. Bir süre sonra geri döndü. Biz benim annemin evinde kalıyoduk. Feride hamile kalmış ancak bizden gizlemiş. Biz hamileliğin son aylarında onun bebek beklediğini öğrendik. 2015 yılının nisan ayında bebek Üsküdar'da bir hastanede dünyaya geldi. Ancak bebek doğduktan sonra annem bizi kendi evinde istemedi. Bunun üzerine evden ayrıldık. 10 aydır bebeği bazen akrabaların yanında, bazen park ve bahçelerde yatarak büyütmeye çalışıyordum. Ancak son günlerde havalar soğuyunca zorlanmaya başlamıştım." dedi.

YILBAŞINDA BAŞINI ÇARPMIŞTI

Yılbaşını bebekle bir akrabalarının yanında geçirdiğini anlatan Canan A., "31 Aralık tarihinde bir akrabamın evine sığındım. Ayın 2'sine kadar orada kaldım. Burada bebek koltuğun üzerinden düşerek başını çarpmıştı. Ancak bir şey olmadı. Biraz ağladıktan sonra normale döndü. Ben de çok üzerinde durmadım. Sonra oradan ayrılarak yine sokaklarda yaşamaya devam ettik. Olay gecesi kalacak bir yer bulamayınca cami avlusunda yatmaya karar verdik. Sabaha karşı çocuktan bazı hırıltılar duydum. Korkup hemen bebeği kucağıma alarak hastane aramaya başladım. Bu sırada bir kişi bana acıyıp parasını verip bir taksi tuttu ve hastaneye götürdü. Ancak burada bebeğin öldüğünü öğrendim." dedi.

ANNE BEBEĞİNİ EN SON BİR HAFTA ÖNCE GÖRMÜŞ

Bu arada bebeğin annesi Feride A. da poliste verdiği ifadesinde bebeğini en son bir hafta önce bir cami avlusunda gördüğünü anlatarak, şunları söyledi:

"Babamla annem ben çok küçükken ayrı yaşamaya başladılar. Çocukluğumun büyük kısmını yetiştirme yurdunda geçirdim. Daha sonra annemin yanına döndüm. Annemle birlikte bir börekçide çalışıyordum. Burada 2013 yılında Alaattin K. ile tanıştım. O zamanlar 17 yaşındaydım. Aramızda önce duygusal bir yakınlaşma başladı. Sonra birlikte olmaya başladık. Beni sürekli, eşini boşayacağını ve benimle evleneceğini söyleyerek oyalıyordu. Bebeğimiz olduğunu öğrenince kimseye söylemememi ve kendisinden bahsetmememi her defasında tembih ediyordu. Bebek doğunca büyükannem bizi evinden çıkardı. Önce birkaç akrabamızın yanında kaldık. Ancak daha sonra para kazanmak için ben otobüs firmalarında hosteslik yapmaya başladım. Hiç durmadan çalışıyordum. Onların akrabalarımızın yanında kaldığını sanıyordum. Bir hafta önce Fatih'te bir cami avlusunda bebeğimi son kez gördüm. Orada annemin bebekle birlikte sokaklarda yaşadığını öğrendim. Çok üzüldüm, 'bebeği yurda verelim' dediğimde annem "Ben bakarım sen işine bak.' dedi."

BABADAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Polisteki ifadesinde Feride A., bebeğin babası olduğunu iddia ettiği Alaaatin K.'dan şikayetçi oldu. Feride A., "Beni kandırarak yaşımın küçük olduğunu bilerek ilişkiye girip hamile bıraktı. Sonra hiç ilgilenmedi. Ondan şikayetçiyim." dedi.

Öte yandan bebeğin babası olduğu iddia edilen 4 çocuk babası Alaattin K. ise "Feride'yle şoför olarak çalıştığım börekçide tanışmıştık. Aramızda duygusal bir yakınlaşma yaşandı. Daha sonra cinsel birliktelik yaşadık. Feride bana hamile kaldığı ile bir durumu anlatmadı. Bazen bu konuyla ilgili şakalar yapıyordu o kadar. Benim onunla ilişkim oldu. Ancak bebeğin benden olduğunu dair şüphelerim var." dedi.

AYBÜKE BEBEĞİN NÜFUS KAĞIDI BİLE YOK

 Polis yaptığı çalışmada 10 aylık bebeğin nüfusa kaydettirilmediğini tespit etti. Ailenin kendi arasında bebeğe Aybüke ismini verdiği ancak hiçbir zaman nüfus kağıdı çıkarmadıkları belirlendi.

06 Oca 2016 - 22:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber