Diyanet’ten ‘dilenci’ uyarısı

Aydın Müftüsü Kocaoğul: Dilenenleri kolluk kuvvetlerine ihbar ediniz

AYDIN Müftüsü Ömer Kocaoğul, yaptığı açıklamada dinimiz İslam’ın dilenmeyi yasakladığını ancak günümüzde istismarcılar nedeniyle insanların kimin ihtiyaç sahibi olup olmadığını ayırt edemez hale geldiğini belirtti. İstismarcılar nedeniyle günün her saatinde gerek cami önlerinde gerekse cadde ve sokaklarda kendisine hasta, yaşlı süsü veren kişilerce iyilik yapma duygusuna sahip kişilerin iyi duygularının istismar edildiğini belirten Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Aydın Valiliği’nin gerçek ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımı yaptığını bu yönde de proje çalışması başlattığını belirterek dilenenlerin kolluk kuvvetlerine ihbar edilmesini istedi. “Dilencilik toplumun kanayan yarası haline gelmiştir” Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul konuyla ilgili açıklamasında “Muhterem Müslümanlar! Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de “Doğrusu insana çalışmasından başka bir şey yoktur” (Necm, 39) Peygamberimiz ise, “Mal biriktirmek için dilenen gerçekte kor istiyor demektir. Artık ister az, ister çok dilensin” (Müslim, Zekat, 105) buyurarak bugün toplumumuzun kanayan bir yarası haline gelen dilenciliği de bir o kadar yasaklamıştır” dedi.
“Yardımlaşma prensibi istismar ediliyor” İslam dininin “yardımlaşma, birbirinin ihtiyacını giderme” prensibinin bugün bazı kesimlerce istismar edildiğini kaydeden Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Bu istismar; günün her saatinde cami önlerinde, dükkânlarda, parklarda, sokakta ve trafik ışıklarında dilencilik yapan çocuk, yaşlı ve kendilerine hasta süsü veren kişiler olarak karşımıza çıkmaktadır. Artık toplumumuz “kim ihtiyaç sahibi, kim ihtiyaç sahibi değil” karar veremez hale gelmiştir. Değerli Müminler! İşte bu problemi çözmek, gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyebilmek amacıyla, ilimizde Valiliğimiz, bir proje hazırlamıştır. Projenin amacı; gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlemek, onlara yerinde ve zamanında ulaşmak, bunun yanında dinimizin “ihtiyaç giderme” prensibini istismar ederek insanlarımızın duygularıyla oynayan, dilenciliği meslek edinmiş bu kişileri tespit edebilmektir. Muhterem Müminler! Şunu unutmayalım ki; Valiliğimiz, gerçek ihtiyaç sahiplerine anında ulaşmakta veya maddi imkanları zayıf olan vatandaşlarımız bir şekilde bu Valiliğimize müracaat etmektedirler. Bu noktada bizlere büyük iş düşmektedir. İlimizdeki dilenciliği bitirme konusunda, sizden istirhamımız; dilenen bir kişi gördüğünüzde hemen kolluk kuvvetlerimizin 155-156 ve 153 no’lu telefonlarını aramanız yeterli olacaktır” dedi.

29 Ağu 2016 - 12:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber