Deniz Naki'ye 5 yıl hapis istemi

Türkiye 2'nci Ligi'nde mücadele eden Amedsportif Kulübü futbolcusu Deniz Naki hakkında, sosyal medya hesaplarından, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

SAVCI iddianamesinde, Naki'nin İsrail'in öldürdüğü 2 Filistinli çocuğun fotoğrafını Cizre'de olmuş gibi paylaşıp, terör örgütü propagandası yaptığını vurguladı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Amedsporlu Deniz Naki hakkında, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla başlattığı soruşturma tamamlandı. İddianamede, Naki'nin Facebook ve Twitter hesaplarından yaptığı 7 ayrı paylaşımda örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
FİLİSTİN FOTOĞRAFINI CİZRE DİYE PAYLAŞMIŞ
İddianamede, polis tarafından düzenlenen tespit tutanağına dikkat çeken savcı, Naki'nin Facebook hesabından 4 Ocak 2016 günü, "Bir baba düşünün iki evladı da vurulmuş ve yanlarında öylece çaresizce cansız bedenlerine bakıp duruyor, Cizre'de yasak var diye onları gömemiyor" diyerek bir paylaşım yapıldığını kaydetti.
Paylaşımın altında yaşamını yitiren iki çocuk fotoğrafının bulunduğunu belirten savcı, fotoğrafın 8 Ocak 2009 tarihinde İsrail ve Filistin arasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren çocuklara ait olduğuna dikkat çekti. Cizre'de, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan bombaların imha edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılan operasyonların, bölge halkına yapılıyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığı kaydedilen iddianamede, "Halkın bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesiminin, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, bölge halkının Türkiye Cumhuriyeti devletine olan güvenini sarsmayı amaçladığı, PKK/KCK terör örgütünün aleni propagandasının yapıldığı değerlendirilmektedir" denildi.

05 Eki 2016 - 09:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber