Demokrasi şehidi Erol Olçak'ın kültür merkezinde yaşayacak

FETÖ'cü hainlerin darbe girişimine tepki amacıyla gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde oğlu Abullah Tayyip ile birlikte şehit olan Arter Ajans'ın sahibi reklamcı Erol Olçok'un adı, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir kültür merkezine verildi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Olçok'un Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti. Kuruçeşme'de bulunan kültür merkezinin artık "Erol Olçok Kültür Merkezi" olarak anılacağını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:
EROL OLÇOK'U GELECEK NESİLLER TANIYACAK
"Kültür ve sanat etkinliklerinde, ülkemizin siyasi tarihindeki kampanyalarda, siyaseti okumada, vatandaşlarımıza yol göstermede önemli bir görev üstlenmiş olan Erol Olçok'un adının kültür merkezinde yaşatılmasının önemli olduğunu düşündük ve arkadaşlarımızla bu kararı aldık. Tabelalarımız asıldı ancak oradaki işimiz henüz bitmedi. Demokrasi şehidimiz olan Erol kardeşimizin anıtının yapılması yönündeki çalışmalarımız da devam ediyor. En kısa zamanda onun da tamamlanması ile inşallah Kültür Merkezine gelen ziyaretçilerimiz Erol Olçok'u biyografisi ile tanıma fırsatı bulacak ve arkasından bir duasını da eksik etmemiş olacak. Erol kardeşimizin anısını yaşatmaya, gelecek nesillerimize tanıtmaya vesile olacağız."

12 Ağu 2016 - 13:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber