DEAŞ operasyonu: 3 gözaltı

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları iddia edilen 3 Irak vatandaşını gözaltına aldı.

SAMSUN Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DEAŞ'ın çatışma bölgeleri ile irtibatlı şahısların eylem ve faaliyetlerini tespit ve deşifresine yönelik yaptığı çalışma doğrultusunda örgütle bağlantılı oldukları iddia edilen Irak uyruklu Abdulsattar Ali O.(30), İsmail I. (27) ve Maherhameed K.(46)'yı İlkadım ilçesi Bahçelievler, Fevziçakmak ve Zeytinlik Mahallelerindeki 3 ayrı adreste yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin DEAŞ faaliyetleri

Gözaltına alınan Irak uyruklu Abdulsattar Ali O.'nun daha önceki dönemlerde Irak'ın Bağdat, Musul, Kain ve El Ambar şehirlerinde terör örgütü DEAŞ içerisinde savaşçı olarak faaliyet gösterdiği, daha sonra Irak'tan Suriye'ye, oradan da yaklaşık 5 ay önce kaçak yolla Türkiye'ye giriş yaptığını, Maherhameed K.'nin Irak'ta DEAŞ içerisinde faaliyet gösterdiği, örgüt adına şeriat hükümlerine uymayanlara verilecek cezaları belirlediği, şahsın bu tarihten yaklaşık 7 ay önce Irak'ın Musul şehrinden Samsun'da geldiği, İsmail I.'nın ise 2014-2015 yıllarında DEAŞ mensuplarının Irak Telafer şehrine gelmesine müteakip terör örgütüne biat ettiği, örgüt içerisinde yaklaşık 2 yıl silahlı olarak faaliyet gösterdiği, örgüt Telafer'i kontrol altına aldıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte Telafer'de DEAŞ adına halka şeriatı uygulama faaliyetlerinde bulunduğu, emirlerine uymayanları örgütün talimatları doğrultusunda cezalandırdıkları, 2015 yılı Aralık ayında ise kaçak yolla Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

22 Şub 2017 - 14:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber