Cumhurbaşkanlığı yaverlerindeki o kordonun anlamı!

TSK'da sadece yaver, emir subayı ve askeri ataşelerin üniformalarında bulunan kordonun anlamı ortaya çıktı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) sadece yaver, emir subayı ve askeri ataşelerin üniformalarında bulunan kordonun, 'komutanına ihanet edeceğine kendisini asarak intihar etmesini' simgelediği belirtildi.
Balyoz mağduru Emekli Koramiral Can Erenoğlu, CNNTürk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında önemli açıklamalarda bulundu. Erenoğlu, yaverlerin üniformalarında yer alan ve anne ile bebek arasındaki kordonu da simgelediğini belirttiği yaverlik kordonu için, “Bu kordonlar sadece yaver, emir subayı ve emir astsubayları ile askeri ataşelerde bulunur. Bu kordonun verilme sebebi ise söz konusu yaver/emir subayının ihaneti ya da komutanını koruyamaması durumunda kendisini asması içindir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı, 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığı iddiasıyla tutuklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer yaverleri ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın da darbe girişiminde rol oldukları ortaya çıkmıştı.

28 Tem 2016 - 14:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber