Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz davet!

Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı maç yapmaya davet edeceğini söyledi

BÜYÜKELÇİLER Konferansına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz, büyükelçiler konferansına davet edilmenin ve yurt dışında görev yapan Türk büyükelçilere hitap etmenin kendisi için büyük onur olduğunu dile getirdi.

 

Türkiye'nin Ortadoğu'da önemli bir aktör olduğunu ifade eden Munoz, gerek AB ile ilişkileri ve yürüttüğü müzakereler gerekse bölgedeki ilişkileri nedeniyle Türkiye'nin mülteci krizi konusunda anahtar konumda olduğunu vurguladı.

 

Heraldo Munoz, Şili'de önemli bir Türk toplumu ve Türkiye'de Şili toplumu bulunmaması nedeniyle karşılıklı yatırımlar, ticaret ve futbol gibi alanların ilişkilerin daha da güçlenebilmesi için köprü olacağına olan inancını dile getirdi.

 

"Türk futbol takımlarını biliyorum"

 

"Mesela, şu anda Türkiye'de top koşturan Şilili futbolcular var ve ben bu nedenle Türk futbol takımlarını biliyorum" diyen Munoz, bunun ilişkileri güçlendireceğini ve iki halkın birbirini daha yakından tanımalarına vesile olacağını söyledi.

 

"Erdoğan'ı maç yapmaya davet edeceğim"

 

Kendisinin de eski bir futbolcu olduğunu ifade eden Munoz, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da futbolla çok ilgilendiğini öğrendim. Onu ilk gördüğümde bu ortak tutkumuzu dile getireceğim ve kendisini maç yapmaya davet edeceğim" dedi.

14 Oca 2016 - 16:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber