Çocukları kurşun yağmuruna tuttular

İki kardeşi kurşun yağmuruna tuttular. Görgü tanıkları saldırganın bakkal dükkanına girdiğinde hiç bir şey söylemeden ateş etmeye başladığını belirtti

BAĞCILAR'DA maskeli bir saldırgan bakkal dükkanına girerek 16 yaşındaki İbrahim Malay ve 13 yaşındaki kardeşi Furkan Malay'ın üzerine kurşun yağdırdı. Saldırı sonucu Furkan Malay ağır yaralanırken İbrahim Malay ise hayatını kaybetti. Çocukların yakınları, terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiklerini iddia etti. Polis ekipleri cinayetin siyasi bir boyutu olup olmadığını inceliyor.
Olay, Bağcılar Demirkapı mahallesi Bahadır Sokak'ta bulunan bir bakkal dükkanında dün akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 16 yaşındaki İbrahim Malay ve 13 yaşındaki kardeşi Furkan Malay babaları Nimetullah Malay ile birlikte bakkal dükkanına girdi. Aile dükkanda alışveriş yaptıktan sonra ücreti ödemek isteyen baba Nimetullah Malay para bozdurmak için kısa süreliğine dükkandan çıktı.
ÇOCUKLARI KANLAR İÇİNDE BULDULAR
Baba Nimetullah Malay dükkandan çıktığı sırada maskeli ve silahlı bir kişi aniden bakkala girdi. İbrahim Malay ve kardeşi Furkan Malay'ın üzerine kurşun yağdıran silahlı şahıs daha sonra hızla marketten kaçtı. Silah sesleri üzerine mahalleli olay yerine koştu. Çocukları kanlar içinde yerde gören mahalli hemen olay yerine ambulans çağırdı.
Lise 2. sınıf İmam Hatip öğrencisi olduğu öğrenilen 16 yaşındaki İbrahim Malay tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kardeşi Furkan Malay'ın ise kaldırıldığı hastanede tedavisine devam edildiği öğrenildi. Görgü tanıkları saldırganın bakkal dükkanına girdiğinde hiç bir şey söylemeden ateş etmeye başladığını belirtti. Çocukların yakınları ise ailenin daha öncede PKK terör örgütü tarafından tehdit edildiğini iddia etti.Polis ekipleri cinayetin siyasi bir boyutu olup olmadığını inceliyor.
TOPRAĞA VERİLDİ
Maskeli bir saldırgan tarafından bakkal dükkanında öldürülen 16 yaşındaki İbrahim Malay son yolculuğuna uğurlandı.  
 Bağcılar Demirkapı Mahallesi Bahadır Sokak'ta girdiği bakkal dükkanında maskeli bir kişi tarafından uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi 16 yaşındaki İbrahim Malay için cenaze töreni düzenlendi. Bediüzzaman Saidi Nursi Cami’nde düzenlenen cenaze törenine talihsiz çocuğun yakınları ve çok sayıda arkadaşı katıldı. İbrahim Malay, alınan helalliğin ve kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Cebeci Mezarlığına götürüldü. Cenaze taşındığı sırada vatandaşlar tedbir getirirken cenaze boyunca duysal anlar yaşandığı görüldü.

30 Mar 2017 - 18:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber