Cinsellik hapları işportaya düştü

Cinsel gücü arttırdığı iddia edilen sözde performans ilaçları, Basmane sokaklarında ‘peynir ekmek’ gibi satılıyor. Uzmanlar “Bunlar kesinlikle ilaç değil. Almayın, sağlığınızla oynamayın” diyerek vatandaşı uyardı

CİNSEL gücü arttırdığı iddia edilen sözde ilaçlar, Basmane sokaklarında 'peynir ekmek' gibi satılıyor. Son yıllarda polislerin defalarca operasyon düzenlemesine rağmen işporta tezgahlarında farklı sahte markalar altında 'performans' hapı rahatlıkla satılıyor. Uzmanlar "Bu hapların şakası yok, ölüme yol açabilir" diyor.

 

İster tek, ister paket! 

 

Her gün binlerce insanın alışveriş yapmak için uğradığı Basmane semti, son günlerde kaçak sigara ve sahte ürünlerin yanı sıra artık cinsel gücü artırdığı iddia edilen haplarla da anılmaya başladı. Geçmişte gizli satılan birçok ürün artık işporta tezgahlarını süslüyor. Öyle ki satıcılar, alışverişe gelen insanların önünü kesip ellerindeki 'performans artırıcı hapları' satmaya çalışıyor. Mutlaka eczanelerde satılması gereken hapların sahteleri, paket halinde veya tek tek alıcı buluyor. Büyük bir rahatlıkla satışlarına devam eden işportacılar günün her saatinde tezgahlarını açık tutuyor.

 

Utanmadan "Bakanlık onaylı" diyorlar

 

Basmane ve Çankaya'da yere attıkları koli üzerinde hap satan işportacılar satın alınan ürünle ilgili "geniş bilgiler de!" veriyor. Bölgede tüm ürünler ortalama 10 TL'den satılıyor. Müşteri fiyatın çok geldiğini söyleyince işportacı ilacın etkilerini anlatmaya başlıyor: "Şu anda piyasadaki en iyi ilaçlardan biri. 1 tane hapın 36 saat etkisi var. Vücut direncini yükseltiyor. Zinde ve dinç olmanı sağlıyor. İstersen 7.5 TL'ye bırakabilirim..." Müşteri "Sağlığa zararı olur mu?" diye sorunca da en büyük yalan geliyor: "En ufak bir sorun yaşamazsın. Zaten Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı ilaç bunlar."

 

"Şakası yok, öldürür"

 

İşporta tezgahlarında satılan haplarla ilgili değerlendirmede bulunan Emniyet yetkilileri ise "Bu tip ilaçları sokaktan almak büyük risk. Ne oldukları belli değil. Bu ilaçları kullanmak ölümle sonuçlanabilecek sorunlar otaya çıkarabilir. Bunun şakası yok" dedi.  

22 Şub 2016 - 09:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber