CHP binasını taşlayan sanık: 'Düşünce özgürlüğümü yerine getirdim'

Zonguldak’ta 4 ay önce CHP binasına taş atan ve hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Muhammet Y., hakim karşısına çıktı. Kendisini savunan Muhammet Y., “Onların deyimiyle düşünce özgürlüğümü yerine getirdim” dedi. Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi

ZONGULDAK5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şüpheli Muhammet Y.’ın yanı sıra CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve İl Sekreteri Volkan Alkaç ile taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianameye göre 6 yıla kadar “Siyasi partilerin kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme”, 2 yıla kadar da “Hakaret” suçlamalarından hapis cezası istemiyle görülen duruşmada sanık Muhammet Y, kendisini savundu.
“DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ YERİNE GETİRDİM” 
Taş atmanın, eylem yapmanın düşünce özgürlüğü olduğunu iddia eden sanık Muhammet Y., “Biz bu insanlara doğruyu nasıl söyleteceğiz. Yemin ettiler ama doğruyu söylemiyorlar. Yeminin anlamını acaba biliyorlar mı? Kimsenin yüzüne 'AK Parti sizi sinkaf etsin' diye sövmedim, hakaret etmedim. Ben o sözü sadece parti binasının olduğu yerde taş atarken 'AK Parti sinkaf etsin' diye söyledim. Bunun dışında laf söylemedim. Ayrıca karakolun önünde Volkan Alkaç ile Ebru Uzun değil yaklaşık 50-60 kişi vardı, camdan onları görüyordum ve dışarıdan bana yönelik el kol hareketleri yapıyorlar, beni tehdit ediyorlar. Ayrıca karakolun güvenlik kamerası mevcuttur, yaptıkları hareketler güvenlik kamerasında görülecektir. Bu yüzden tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Onların deyimiyle ben düşünce özgürlüğümü yerine getirdim, taş atmanın eylem yapmanın düşünce özgürlüğü olduğunu düşünüyorum” dedi. Davacı Volkan Alkaç ise parti binasına atılan taş nedeniyle pencere camının zarar gördüğünü ifade ederek, “Gece vakti olduğu için polisler camın maruz kaldığı zararı tespit edememiş olabilirler, camlar renkli dışarıdan içerisi gözükmüyor, gündüz bakıldığında camın tamamen değişmesi gerektiği anlaşılmakta” dedi.
Sanık, şikayetten vazgeçilmesi halinde parti binasında zarar varsa gidermek için elinden geleni yapacağını söyledi. Duruşma ise parti binasında keşif yapılmak üzere ileri bir tarihe ertelendi.
OLAY
Zonguldak’ta 4 ay önce meydana gelen olayda, alkollü olduğu iddia edilen 36 yaşındaki Muhammet Y., CHP İl Başkanlığı’na ait parti binasına taş atmıştı. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, polis merkezine götürülmüştü. 

20 Haz 2016 - 13:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber