Cezaevinden izinli çıkan mahkumlar kaza yaptı

Osmaniye'nin Toprakkale Açık Cezaevinden izinli çıkan üç mahkumun bulunduğu otomobilin, Konya'nın Ereğli ilçesinde akaryakıt istasyonundaki markete çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

KAZA, Aksaray-Adana karayolunun 45’inci kilometresi Ereğli ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Osmaniye’nin Toprakkale Açık Cezaevi’nde çeşitli suçlardan tutuklu bulunan Murat Altansoy (43), Eşref S. (36) ve Ercan A. (24), bir hafta özel izin alarak cezaevinden ayrıldı. Eşref S. arkadaşına ait 01 DMC 04 hafif ticari kamyonetle Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine gitmek üzere iki arkadaşıyla yola çıktı. Aksaray-Adana karayolunun 45’inci kilometresine geldiklerinde sürücü Eşref S. idaresindeki kamyonet, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu akaryakıt istasyonuna girerek markete çarptı. Kazada, Murat Altansoy olay yerinde hayatını kaybederken, araçta bulunan Ercan A. ve sürücü Eşref S. yaralandı. Kamyonetin hurdaya döndüğü kazada arkadaşının öldüğünü gören sürücü Eşref S. olay yerinden kaçtı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaşanan kovalamaca sonucu kaçan sürücüyü yakalandı. Kazada hafif yaralanan sürücü jandarma tarafından gözaltına alınırken, diğer yaralı Ercan A. ise ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Araç sürücüsü Eşref S.'nin yapılan alkol muayenesinde 0.76 promil alkollü olduğu belirlendi. Kamyonetin yakıt tanklarına çarpmaması olası bir facianın önüne geçti.

MARKETTEKİ KEDİ DE KALORİFER ALTINDA KALARAK TELEF OLDU

Kazada hayatını kaybeden Murat Altansoy'un cenazesi savcının yaptığı incelemelerin ardından Aksaray'dan gelen AFAD ekipleri tarafından bulunduğu araçtan çıkarıldıktan sonra otopsi yapılmak üzere Ereğli İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazada çarpmanın şiddetiyle market içerisinde bulunan bir kedi de devrilen kalorifer peteğinin altında kalarak telef oldu.

Petrol istasyonunda da maddi hasarın yaşandığı kazayı anlatan istasyon görevlisi Önder Yiğit (32), “Yoldan aniden döndü. Çok süratliydi. Sol taraftan bir vurdu bu tarafa geldi. Biz içeride oturuyorduk. Bir an korktuk ve kapıyı açıp kaçtık biz. Bir toz çöktü, duman çıktı. Arkada oturan arkadaş zaten ölmüştü. Ambulansı aradık. Şoför kazanın etkisi ile arkada ölen arkadaşını baygın zannedip uyandırmaya çalıştı. Epeyce bir silkeledi. Sonra ambulans gelince kaçtı. Jandarmada arkasından kovaladı. Yarım saat süren kovalamaca sonucu yakalandı” dedi.

Jandarma ve polis ekipleri olay yerinde yaptığı incelemelerde 3 kişinin Toprakkale Açık Cezaevi’nde çeşitli suçlardan tutuklu olduğunu ve 1 haftalık izinle Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine gitmek için yola çıktıklarını tespit etti.  

30 Kas 2015 - 12:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber