Cesedi 1 hafta sonra bulundu

Sarıyer Çayırbaşı sahilde balıkçılar, kuma gömülmüş bir erkek cesedi buldu. Cesedin, bir hafta önce oğlunun hediye ettiği kayıkla denize açılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 64 yaşındaki Eyüp Sökmen’e ait olduğu öğrenildi

OLAY, saat 12.30 sıralarında SarıyerÇayırbaşı sahilde yaşandı. İddiaya göre, Sarıyer’de ayakkabı tamirciliği yapan Eyüp Sökmen’e (64), oğlu Aydemir Sökmen yaklaşık 1 hafta önce kayık hediye etti. Yüzme bilmediği öğrenilen Sökmen, oğlunun aldığı kayıkla denize açılarak bir süre kıyıya döndü. Kıyıya ulaşan Sökmen, dengesini kaybederek kayıktan düşerek başını kayaya çarptı. Babasından haber alamayan Sökmen, yaklaşık 1 hafta boyunca denizde ve karada babasını aradı. Ancak herhangi bir sonuca ulaşamadı. Aramalar sürdüğü esnada sahilde balık tutan balıkçılar, sahildeki Kazıklıyol'un altında balık tutmak için ağ attı. Bir süre sonra ağı almak için Kazıklıyol'un altına inen balıkçılar kuma gömülmüş bir erkek cesedi buldu. Kuma gömülü olan cesedin Eyüp Sökmen olduğunu fark eden balıkçılar, kayıkla yolun altına girmeye çalıştı ancak cesede ulaşamadı. Bunun üzerine balıkçılar durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek vatandaşları sahilden uzaklaştırdı. Ardından polis ekipleri, cesedin çıkartılması için deniz polisine bilgi verdi.
BABASININ ÖLDÜĞÜNÜN ÖĞRENİNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU 
Olay yerine deniz polisi beklenildiği sırada babasının cesedinin bulunduğu haberinin alan Aydemir Sökmen olay yerine geldi. Bir anda hüngür hüngür ağlamaya başlayan Sökmen’i arkadaşları sakinleştirdi. Büyükdere Mahallesi’nde oturan ve ölen şahsı tanıyan vatandaşlarda sahile akın etti. Bu esnada olay yerine deniz polisi geldi. Ancak cesedin yolun altına kuma gömülü olduğu bilgisini alan deniz polisi, İstanbul Deniz Liman Şube Müdürlüğü’ne giderek dalgıç aldı. Yaklaşık 1 saat sonra deniz polis, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı birimlerle beraber tekrardan olay yerine geldi. Ardından dalgıçların yardımıyla Sökmen’in cenazesi sahil güvenlik botuna çıkartıldı. 
Cesedin bulan balıkçılardan, “Oğlunun aldığı kayıkla suyunu atmak için kıyıya gelmiş. Gece mi gündüz mü bilmiyorum ama denize düşmüş. 1 haftadır kayıptı. Biz 1 hafta boyunca aradık ama bulamadık. Dalgıçların girip alması lazım” dedi. 
Sahil güvenlik botuna alınan Sökmen’in cenazesi Kıyı Emniyet Müdürlüğü’ne çıkartıldıktan sonra cenaze aracıyla incelemek üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.  

21 Mar 2016 - 16:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber