Çatışma: 2 polis, 1 vatandaş yaralı

Bingöl-Elazığ karayolunu kesen teröristlere müdahale etmeye giden güvenlik kuvvetlerine roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis ile 1 vatandaş hafif yaralanırken, çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 2’si ise yaralı olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Bingöl-Elazığ karayolu 5. kilometresi Kurudere köyü kavşağında yol kesen teröristler geçen araçları durdurmaya başladı. Teröristlerin yol kestiği duyumunun alınması üzerine bölgeye güvenlik kuvvetleri sevk edildi. Bingöl şehir merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Kurudere köyü mevkiine giden polis zırhlı araçlarına çevrede gizlenmiş teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda roketin zırhlı polis aracına isabet etmesi ile 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Roketli saldırının ardından karayolunda durdurulan araçlardan indirilen vatandaşların arasında gizlenmiş teröristler polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla saldırdı. Güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 2’si ise yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmada arada kalan vatandaşlardan biri de hafif şekilde yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı bildirildi. Yol keserek güvenlik kuvvetlerine saldıran teröristlerin 10 kişilik bir grup olduğu belirtildi.
(İHA)

23 Eyl 2015 - 23:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber