Canikli'den önemli açıklama... Görevden alınan memurlara ne olacak?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, örgütte yönetici kademede olmayıp sadece sempatizan olan ve görevden alınan memurlarla ilgili olarak atılabilecek adımları açıkladı

CANİKLİ, "Evet, bizim de öncelikle üzerinde durduğumuz konu mağduriyetler. Bu insanların önemli bir bölümü geçimlerini kamudan sağlıyor. Aileleri, masum çocukları var. Örgütün yönetici kademesinde ya da üyesi olduğu tespit edilenleri tasfiye edeceğiz. Yönetici kademede olmayıp sadece sempatizan olanlar da önemli görevlerde kalmayacak ama hayatlarını idame ettirebilmeleri için bir mekanizma kurmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'DÜZ MEMURLUK VERİLEBİLİR'

Bunun için detayların netleşmediğini belirten Canikli, "Kamuda düz memur gibi alt görevde oluşturulacak özel bir kadroyla pasifize edebiliriz. Zarar veremeyecekleri başka bir kadroya yönlendirebiliriz ya da bulundukları görev çok tehlike arz etmiyorsa bir kısmı kalabilir. Düşünün beş yaşında masum bir çocuk var… Babasının ihanetini ona ödetmememiz gerekiyor" diye konuştu.

'ERDOĞAN BU KESİMİ BİR ÇOK KEZ UYARMIŞTI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında bu kesimi 'Tabanı ibadet' diyerek tarif etmişti. Erdoğan bir çok kez örgüt sempatizanlarına uyarıda bulunup, bu yanlıştan dönmeleri noktasında çağrıda bulunmuştu.

01 Ağu 2016 - 11:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber