Binlerce kişi sokağa döküldü

Artvin'in Cerattepe Bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyeti Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde protesto edildi. Artvin Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup, çeşitli dövizler açarak bölgede yapılan çalışma ve güvenlik güçlerinin uyguladığı müdahaleyi protesto etti

ARTVİN'DE

bin 700 rakımlı milli park sahası içindeki Cerattepe'de başlamak üzere olan maden faaliyetleri, maden arama ve işleme ruhsatını elinde bulunduran firmanın hafta başında iş makinelerini Cerattepe'ye çıkartmak

İstemesi sonrasında maden faaliyetlerinin durmasını isteyen Artvin halkı ile güvenlik güçleri arasında iki gün süren olaylar yaşanmıştı. Geçtiğimiz gün jandarmanın olaya müdahale etmesi ile iş makineleri Cerattepe'ye ulaştırılırken, maden faaliyetlerinin durmasını isteyen Artvin halkı bu akşam geniş çaplı bir yürüyüş düzenledi.Artvin Meydanı'nda toplanan binlerce Artvinli sloganlar atıp türküler söyleyerek faaliyetleri protesto ettiler.

Maden karşıtı eylemlerin öncülüğünü yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan burada yaptığı konuşmada "Biz olağanüstü bir dönem içerisindeyiz. Bu dönem o kadar olağanüstü ki yasalar ve anayasa ile konuma altına alınmış, doğal varlıklarımızı, ormanlarımızı devlet kurumları eli ile yok etmek isteyen toplum düşmanlarına karşı korumak yine Artvinlilere düşmüştür. Yaklaşık 250 gündür hiçbir şiddet ve söyleme karışmadan yaşamımızı el birliği ve gönül birliği ile savunuyor, bir vatan nöbetini sermayeci eşkıyaya karşı tutuyoruz.

Bu soylu süreç ve güçlü zincir geçtiğimiz Pazartesi günü 7 ilin güvenlik güçlerinden oluşan bir ordu ile kırılmak istendi. Bizi hukuksuzluğa çekmek isteyenlerekarşı yine hukukla cevap vererek bu saldırıyı geri püskürteceğimizin bilinmesini istiyoruz. Tv'lere çıkıp ‘burası diğer madenlerden farklı olacak, bu olayları şu parti şu örgüt planlıyor' denilmesi düpedüz bir alçaklık hikayesidir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi sloganlar atarak Valilik önüne yürüdü. Valilik önünde çok sayıda polis tarafından geniş güvenlik tedbirleri alınması dikkat çekti. Valilik önünden üst caddeye çıkan binlerce kişi yine sloganlar atarak yürüyüşlerini başlattıkları noktada tamamladılar.

19 Şub 2016 - 12:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber