Bin 216 orjinal tarihi eser ele geçirildi

İzmir'in Çeşme ilçesinde polis ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 kişiyle birlikte bin 216 adet tarihi eser ele geçirdi

İZMİR Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, il genelinde tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında; M.B.(35) isimli şahsın elinde çok sayıda tarihi eser bulunduğu ve bu tarihi eserlerin İzmir'de satışını yapmaya çalıştığı bilgisini aldı. Polis ekipleri tarafından Çeşme ilçesinde yapılan operasyonla M.B. ve Ü.K.K.(48) isimli şahıslar yakalanırken, farklı dönemlere ait toplam 2 bin 263 adet tarihi eser, ruhsatsız 1 adet tabanca ve tabancaya ait 1 adet şarjör ile 6 adet fişek ele geçirildi.
SAVCILIK SERBEST BIRAKTI
Tarihi eserler ile ilgili olarak İzmir Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda; Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait gümüş ve bronzdan yapılmış toplam bin 159 adet sikke, 30 adet pişmiş toprak bulla, Roma dönemine ait 3 adet pişmiş toprak kandil, Helenistik döneme ait 13 adet pişmiş toprak figürün başı, 2 adet pişmiş toprak mask, 1 adet pişmiş toprak erkek heykelciği, 1 adet pişmiş toprak kulp, Bizans dönemine ait 1 adet bronz haç, İslami döneme ait 1 adet bronz mühür, 1 adet kurşun bulla, 1 adet pirinç ağırlık, 4 adet bronz obje olmak üzere toplam bin 217 adet eserin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında orijinal tarihi eser olduğu, 28 adet bronz obje ve bin 18 adet sikkenin ise sahte olduğu tespit edildi. M.B. ve Ü.K.K isimli şahıslar alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakıldı.

17 Haz 2016 - 12:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber