Baz istasyonu tepkisi lokanta dağıttırdı

Bursa’da vatandaşlar, üstüne baz istasyonu kurulan lokantayı kullanılamaz hale getird

MERKEZOsmangazi İlçesi Başaran Mahallesinde bir lokantanın üzerine baz istasyonu kurulduğu gerekçesi ile dün gece mahalleli sokağa döküldü. Yaklaşık 200 kişinin sokağa çıktığı eylemde çatısına baz istasyonu kurulan lokanta kullanılamaz hale geldi. Bölgeye 15 kişilik bir Çevik Kuvvet ekibi sevk edilirken, 20 kişilik bir ekip de olayların büyümesi ihtimaline karşı hazır bekletildi.
70 YAŞINDAKİ LOKANTA SAHİBİ KANDIRILDI
Mahalleliler ile lokanta sahipleri ve yakınları arasında sık sık gerginlik yaşanırken, mahalleli lokantanın sahibi 70 yaşındaki Ahmet Çağlar’ın güneş enerjisi kurulacağı söylenilerek ikna edildiğini iddia etti. Başaran Mahallesi Muhtarı İsmail Yılmaz, "Buraya kurulan baz istasyonu için güneş enerjisi ve su tankı kurulacak diye ifade edilmiş. Vatandaş kandırılarak bu baz istasyonu kuruldu. Mahallelimiz tepkisinde gayet haklı. Bizim kuran şirketle görüşmelerimiz 5 aydır devam ediyordu. Buradan bu istasyonun kaldırılacağı söylendi ama kaldırılmanın aksine istasyon daha da güçlendirildi. Vatandaşlar olarak da muhtarlık olarak da bu mahallede baz istasyonu istemiyoruz. Mahalle Muhtarının izni alınmadan yapılan bu çalışmalar sonucunda bu tür istenmeyen olaylarla karşılaşıyoruz. Bizim talebimiz gizli gizli değil de mahalle muhtarıyla görüşüldükten sonra bu projelerin gerçekleşmesi ya da gerçekleşmemesidir. Olay üzücü ama vatandaş haklı olarak tepkisini veriyor, hasta olmaktan, kanser olmaktan korkuyor" diye konuştu.

18 Eyl 2015 - 10:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber