Bayraklı'nın çocukları başarılarını taçlandırdı

BAYRAKLI Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BAYGEM), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 100'lük başarı sağladı

SINAVA giren toplam 233 öğrenciden tercihte bulunan 165'i çeşitli üniversitelere yerleştirilirken, 68 öğrenci ise tercih hakkını kullanmadı. Başkan Karabağ, "Sonuçlar sürpriz değil. Sınavlarda soru çalarak değil, sonuç alarak devam ediyoruz" dedi.
Türkiye genelinde 6 öğrencisi derece yapan BAYGEM'de eğitim gören 233 öğrencinin tamamı LYS'de 180 puan barajını aşarak önemli bir başarı elde etti. Önceki gün tercih sonuçlarının açıklanmasıyla yüzler bir kez daha güldü. Tercih yapan 165 öğrencinin 141'i 4 yıllık fakültelere girme hakkı kazanırken, 24 öğrenci ise 2 yıllık üniversitelere yerleşti. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi BAYGEM öğrencileri, bu yıl da yüzde 100 başarı oranı yakalayarak herkesi mutlu etti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye olarak eğitime önemli yatırımlarda bulunduklarını belirterek, "BAYGEM bizim göz bebeği kurumumuz. Sonuçlar sürpriz değil. BAYGEM bu sene yine rekor kırıyor. Bunun daha da devamı gelecek. Mühendis olanlar var, hukuk kazananlar var. Bu sonuçlar çok sevindirici. Biz Cumhuriyetçi, Atatürkçü, çağdaş, laik, ülkesine bağlı vatansever bir eğitim düzeni içerisinde yurtsever çocuklar yetiştiriyoruz. Sınavlarda soru çalarak değil sonuç alarak devam ediyoruz. Herkese hayırlı olsun" dedi. Öte yandan açıklanan sonuçlara göre, Ekin Subaşı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Hüzna Elmalı Uludağ Üniversitesi, Muhammet Ömür Okçu Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi; Berna Tosun Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Cansu Karakuş Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Volkan Cengiz Dicle Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Ayça Akyol Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, Ecem Yücesoy Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, Gamze Soysüren Süleyman Demirel Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği, Mertcan Umaysız ve Tayfun Akbulut Pamukkale Üniversitesi Makina Mühendisliği, Alper Özgün, Emre Daşdemir Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Merve Deliavcı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Geomatik Mühendisliği bölümünü kazanarak önemli bir başarının altına imza attı.

11 Ağu 2016 - 14:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber