Bakan Yılmaz Suriyeli öğrenci sayısını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Suriyeli öğrenci sayısına ilişkin, “Bize İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının verdiği bilgiye göre okul çağındaki Suriyeli çocuk sayısı 992 bin. Şu ana kadar okullarımıza gönderilen Suriyeli öğrenci sayısı 330 bin. Bu 330 bin öğrencinin 220 bini ilkokula, 70 bini ortaokula, 40 bini de ortaöğretime devam ediyor” dedi

BAKAN Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin soruları cevapladı. Yılmaz, öğretmen sayısına ilişkin soruya, “Bizim şu anda 900 binin üstünde öğretmenimiz var.’Türkiye’de sözleşmeli öğretmen var mı?’ Bir ara sözleşmeli öğretmen vardı. Bakanlığımız kadrolarına ilk defa 2005-2006 öğretim yılında 657 sayılı Kanun’un 4/b maddesi kapsamında kadrolu öğretmenler alıyorduk. 2005-2006’da 20 bin, daha sonra devam eden yılda 20 bin, 2007-2008’de 10 bin, 2008-2009’da 20 bin. Ancak 2011 yılında 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle bunlar kadroya alındı. Dolayısıyla şu anda sözleşmeli yok. Ancak o kadroya geçmek müracaat üzerine olduğundan sadece 3 kişi, 3 tane sözleşmeli öğretmen kaldı, kendileri kadroya geçmek için müracaat etmemişler. Şu anda sözleşmeli öğretmen maaşı, 2016 yılı için söylüyorum, yani içinde bulunduğumuz yıl için, 2 bin 194 lira civarında. Ek dersle, sınıf öğretmenleri üzerinden haftada on beş saat baz alınırsa 539 lira; ikisini de toplarsak 2 bin 700 liraya yakın bir maaş almaktadırlar” dedi.
Suriyeli öğrencilerin sayısına ilişkin soruya ise Yılmaz, “Bize İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının verdiği bilgiye göre okul çağındaki Suriyeli çocuk sayısı 992 bin. Şu ana kadar okullarımıza gönderilen Suriyeli öğrenci sayısı 330 bin. Bu 330 bin öğrencinin 220 bini ilkokula, 70 bini ortaokula, 40 bini de ortaöğretime devam ediyor. Ve bunların da büyük bir çoğunluğu geçici -Hatay’da da vardı- eğitim kamplarında, kamplarda eğitim görüyor. 70 bini ise kampların dışında, gerek özel okullara -mali imkânları olabilir- gerekse devlet okullarına da devam ediyorlar. Önümüzdeki dönemde biz bu eğitimi yaygınlaştırmak istiyoruz. Şu anda kamplardaki öğretmenlere, devam edenlere UNICEF tarafından da destek olarak da bir ödeme yapılmakta. Sonuçta, burada insan hakları var; ister Suriye vatandaşı, ister Türkiye’de şu anda geçici sığınma kabilinde olsun, önümüzdeki dönemde bu 300 bin sayısını 500 bine, ancak daha belirleyen süre içerisinde de mümkün olduğunca hepsini eğitim kapsamına almak istiyoruz” dedi.

15 Haz 2016 - 23:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber