Bağ evi cinayetine müebbet hapis cezası

İzmir’in Bornova İlçesinde, bir yıl önce, bağ evinde Mete Yüksel’i tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hülya D. ile suç ortağı olduğu belirtilen Nazif A. hakkında ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle açılan davada karar çıktı. Mahkeme, Hülya D.’yi müebbet, Nazif A.’yı ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı

OLAY, 16 Şubat 2015 tarihinde, Yakaköy’deki bir bağ evinde meydana geldi. Evde ceset bulunduğu ihbarı alan jandarma ekipleri, bildirilen adrese gitti. Eve giren ekipler, kanepenin üzerinde hareketsiz yatan bir erkekle karşılaştı. Yapılan incelemede, ölen kişinin Mete Yüksel olduğu tespit edildi. Yüksel’in tabancayla vurulduğu ve vücuduna 7 kurşun isabet ettiği anlaşıldı.  
Olayla ilgili soruşturma başlatan Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 bin aracı ve 50 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceledi. Bağ evinde ve ölene ait arabada yapılan incelemelerde 5 sigara izmariti, 6 boş kovan, 1 mermi çekirdeği, 6 yerde parmak izi, 1 uzun saç kılı, 1 kısa saç kılı ve 2 bira şişesinde parmak izi bulundu.  
Araştırmalar sonucu, biri kadın iki kişinin bağ evine gittiği ve daha sonra da olay yerinden hızla uzaklaştığı tespit edildi. Kimlikleri tespit edilen Hülya D. ile akrabası olduğu öğrenilen Nazif A., geçen yıl 2 Nisan’da Balıkesir’de yakalanıp, tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Süleyman Sinan Erdem, iki kişi hakkında ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. 
İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan Hülya D., Nazif A. ve ölenin yakınları ile tarafların avukatları katıldı. Son kez hakem karşısına çıkan Hülya D., verdiği ifadede, cezaevinde bulunan M.B.S. ile uzun zamandır nikahsız yaşadığını, bu kişiye ait işyerinde çalışan Mete Yüksel’i de bu nedenle tanıdığını, bağ evinde yetiştirip kuruttuğu hintkenevirini almak için olay günü Yüksel’i arayıp anahtarı istediğini, kendisinin birlikte gitmeleri durumunda anahtarı vereceğini söylediğini belirtti. Hülya D., "Uzaktan akrabam olan Nazif’i arayıp otogardan beni almasını istedim. Birlikte bağ evine yakın yere otomobille gidip Mete’nin gelmesini bekledik. Arabada, Nazif’ten yanımda getirdiğim silaha mermileri yerleştirmesini ve atış durumuna ayarlamasını istedim. Mete gelince birlikte bağ evine gittik. Burada birer bira içtik. Diz üstü yere oturtup, zorla pantolonumu çıkartmaya çalıştı. Ben de kendisinden kurtulmak için önce bir el ateş ettim. Yere düşmeyince, altı el daha ateş ettim. Dışarıda bekleyen Nazif ile arabaya bindik. Silahı da nereye attığımı bilmiyorum. Balıkesir’de jandarma bizi yakaladı. Namusumu korumak için onu öldürdüm" dedi. Nazif A. ise öldürme olayına karışmadığını söyledi. Ölenin yakınları ise sanıkların cezalandırılmasını istedi. 
Mahkeme heyeti, Hülya D.’yi müebbet hapis, Nazif A.’yı ise 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıp davayı bitirdi. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.

23 Haz 2016 - 16:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber