Arkadaşlarının cesedi ile mahsur kaldılar

Bartın’da balık avlamak için tekne ile denize açılan 3 kişi, şiddetli dalgalar sonucu denize düştü. Tekne sahibi boğularak hayatını kaybederken, 2 kişi ise yüzerek çıktıkları koyda mahsur kaldı

EDİNİLEN bilgiye göre olay, Bartın’ın Güzelcehisar köyü Doğanyuvası mevkisi açıklarında meydana geldi. Amatör balıkçılık yapan Mustafa Kuloğlu (57), öğle saatlerinde ‘Kuloğlu’ isimli teknesi ile yanına Selçuk Özkök (42) ve Kadir Güner’i (51) alarak Bartın Limanı'ndan denize açıldı. 3 arkadaş tekneyle Güzelcehisar sahili yakınlarında olta ile zargan balığı avlamaya başladı. Tekne bir süre sonra dalgalara kapılarak kayalıklara doğru sürüklenmeye başladı. Dalgaların şiddetlenmesi neticesinde beşik gibi sallanan teknedeki amatör balıkçılar denize düştü. Mustafa Kuloğlu boğularak hayatını kaybederken, Kadir Güner ve Selçuk Özkök ölen arkadaşlarının cansız bedenini de alarak yakındaki koya kadar yüzmeyi başardı. Teknenin kayalıklara sürüklendiğini gören vatandaşlar ise durumu Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri şiddetli dalgalar nedeniyle koya ulaşamazken, Bartın AFAD ekipleri ise karadan koya ulaşmaya çalıştı. Havanın kararması, arazinin engebeli olması ve denizin dalgalı olması nedeniyle ekipler olay yerine ulaşamadı. İki balıkçı, arkadaşlarının cesedi ile sahilde mahsur kaldı. Sahil Güvenlik dalgıçları bir süre sonra yüzerek koya ulaştı.

Mahsur kalan 2 kişi ve tekne sahibinin cenazesinin olumsuz hava şartları nedeniyle yarın sabah koydan alınacağı bildirildi. Dalgıçlar koya yanlarında battaniye ve yiyecek malzemesi götürürken, 2 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.  

16 Kas 2015 - 09:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber