Ambulansta doğan bebeğe doktorun adını verdiler

Erzurum'un Karaçoban İlçesi'nde ambulansta dünyaya gelen bebeğinin vücut ısısının düşmemesi için hastaneye kadar göğsünde saklayarak hayatta kalmasını sağlayan pratisyen hekim Sefer Başpınar, herkesin takdirini kazandı

ERZURUM'UNKaraçoban İlçesi'nde ikiz bebeğe hamile olan Seher Işık, 11 Ekim sabahı erken doğum teşhisiyle ambulansla Erzurum'a sevk edildi. Anne adayı Işık'a eşlik eden pratisyen hekim 26 yaşındaki Sefer Başbınar, ilk doğumu Erzurum'a 30 kilometre kala ambulansta gerçekleştirdi. Doktor Başpınar erkek bebeğin hipotermiye (vücut ısısının düşmesi) girmemesi için onu göğsüne yaslayarak vücut ısısıyla destek olarak yaşamasını sağladı. Annenin ikinci erkek bebeği ise hastanede sezaryenle alındı.
Bugün Erzurum'a gelerek hastanede aileyi ziyaret eden Sefer Başpınar bebeğe kendi isminin verildiğini duyunca çok sevindi. Hatıra olarak çektirdiği ın meslektaşları tarafından sosyal medyada paylaşması sonucu bir anda Türkiye'nin konuştuğu doktor olan Sefer Başpınar şunları söyledi:
"Doğduktan sonra bebeği anneden ayırıp güzelce silip arkadaşlardan gömleğimi açmalarını istedim. Gömleği açtıkan sonrada bebeği göğsüme koyup öylece yeni doğan ünitesine kadar o şekilde götürdüm. Ertesi gün Türkiye'yle birlikte ben de o anı gördüm. Genel olarak çok güzel tepkiler aldım. Bunun o kadar büyüyeceğini beklemiyordum. Ailemde bu olayın sevincini yaşıyor. Onlarda güzel tepkiler alıyorlar. Kendi çocukları böyle güzel bir olayla adını duyurduğu için sevinçliler. Çankırılıyım ve 3 kardeşiz. Özellikle ambulans ekibine de çok teşekkür ediyorum. Onların da benim kadar emeği vardı."

13 Eki 2016 - 15:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber