Acemi kasaplar hastaneye akın etti

Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da bayram dolayısıyla kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar, kendilerini yaralayınca hastanelik oldu

BAYRAM namazının ardından kurban kesimlerinin başladığı Adıyaman'da   kurbanlıkları keserken yaralanan 45 kişi, Adıyaman Eğitim ve Araştırma  Hastanesine kaldırıldı.

Vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif yaralanan vatandaşların bir  kısmı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kent merkezinde kurbanını kesmeye çalışırken hayvanın altında kalan  Mahmut Yılmaz'ın ise koluna 9 dikiş atıldı.

Yılmaz, yakınları tarafından getirildiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde tedavi altına alındı.

Malatya 

Malatya'da kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 50 kişi,  hastanelere akın etti.

 Bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan  vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kentteki çeşitli hastanelerin acil  servislerine başvurdu.

Yaralananların büyük çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu  edilirken, Nihat Güneri (28) kolundaki kesiğin derin olması nedeniyle ameliyata  alındı.

Kadınların da bulunduğu yaralılar arasında bir kişi büyük baş hayvanın  üzerine düşmesi sonucu kolunu kırdı.

Gaziantep 

 Gaziantep'te Kurban Bayramı dolayısıyla sabah saatlerinde  kurbanlıklarını kesmeye çalışırken çeşitli yerlerinden yaralanan bazı  vatandaşlar, elleri sarılı halde Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Acil Servise  geldi.

 Sol elini yaralayan ve tedavisi tamamlanan Ömer Torunlar, koyunun  dersini yüzerken bir anlık dalgınlıkla elini kestiğini belirtti.

 Kimi vatandaşlar ise görüntü alan gazetecilerin bayramını kutlamayı  ihmal etmedi.

 Şanlıurfa 

 Şanlıurfa'da kurban keserken yaralanan çok sayıda vatandaş  hastanelerde tedavi edildi.

Bayram namazının ardından kurbanını kesmeye çalışan bazı vatandaşlar,  yanlışlıkla kendini yaraladı.

 Kimisinin elinden kimisinin de ayağından yaralandığı görülen yaklaşık  60 kişi, kentteki hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Yaralılardan İbrahim Tektek, para kazanmak amacıyla kurbanlık keserken  yaralandığını söyledi.

Kurbanlığı kestikten sonra derisini yüzmeye başladığını anlatan  Tektek, bu sırada kullandığı bıçağın kayarak elini kestiğini anlattı.

ESKİŞEHİR- KÜTAHYA-BİLECİK

ESKİŞEHİR, Kütahya ve Bilecik’te çok sayıda kişi kurbanlık keserken kendi kendilerini yaraladı. Hastanelerin acil servisleri acemi kasaplarla doldu.

 

Eskişehir’de kurbanlık alan vatandaşların büyük çoğunluğu sabah saatlerinden itibaren belediyelerin belirledikleri yerlerde kurban kesimlerini yaptırdı. Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri kurban kesim yerlerine gelen vatandaşlara sıcak çorba ile çay ikramında bulundu. Bazı vatandaşların kesim yerlerine küçük yaştaki çocuklarını da getirmeleri dikkat çekti.

 

Kurban kesimi sırasında kaza sonucu kendi kendini yaralayan çok sayıda kişi ambulans ve özel araçlarla kentteki hastanelere götürüldü. Hastanelerin acil servisleri kurbanlık dana ve küçükbaş hayvan keserken kendi kendilerini yaralayanlarla doldu. Acemi kasaplar acil serviste yapılan gerekli tedavilerinin ardından taburcu edildi.

 

Eskişehir’de 104, Kütahya’da 91 ve Bilecik’te de 40 kişinin kurban keserken kendi kendilerini çeşitli yerlerinden yaralayarak hastanelere kaldırıldıkları bildirildi. Eskişehir, Kütahya ve Bilecik’te vatandaşların çoğu belediyelerin belirlediği yerlerde kurbanlıklarını kestirdi.

ERZİNCAN

ERZİNCAN’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde hastaneler yine acemi kasaplarla doldu. Kurban keserken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasaplar, kentteki hastanelerde tedavi altına alındı.

 

Kent merkezi, ilçe, belde ve köylerden satın aldıkları kurbanlıkları kendileri kesmeye çalışan veya kesime yardımcı olan vatandaşlar kesici aletler ile yaralandı. El, ayak ve bacak bölgelerinden bıçakla yaralanan 25 acemi kasap, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Devlet Hastanesi ve öze hastaneye akın etti.

KAYSERİ

Kayseri'de kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 71 acemi kasap hastaneye başvurdu.  

  Kayseri'de Kurban Bayramı'nın 1. gününde kurbanlarını kesmek isterken çeşitli yerlerinden yaralanan 71 vatandaş hastaneye başvurdu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen vatandaşların tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

ADANA'DA ACEMİ KASABIN KAFASINA MERMER DÜŞTÜ

ADANA’da 35 yaşındaki  İsmail Alcan, kestiği küçükbaş hayvanı askıya asarken kafasına mermer düşmesi sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan Alcan’ın kafasına 6 dikiş atıldı. Adana kent merkezinde öğle saatlerine kadar kendini kesen 21 acemi kasap hastanelik oldu.

Adana genelinde belediyelerin oluşturduğu kurban kesim alanlarına gitmeyenler, kasaplar ve evlerinin önünde kurbanlıklarını kestirdi. Özellikle merkez Seyhan İlçesi’nin Tellidere Mahallesi’nde kurbanlık almak ve kesmek isteyenler nedeniyle yoğun trafik yaşandı. Alışılmış kan gölüne dönen kurban manzarası çok fazla gözlenmezken kendi kurbanını kesen acemi kasaplar da hastanelik oldu.  Adana kent merkezinde öğle saatlerine kadar hastanelere aralarında kadınların da olduğu 21 kişi yaralı olarak geldi. El, parmak ve bacaklarında kesikler bulunan acemi kasaplar hastanelerde tedavi altına alındı. Bunun yanı sıra kurban kesimi sırasında ailelerin çocukların izlemesine engel olmaması dikkat çekti.

MERMER DÜŞTÜ

Komşularıyla birlikte aldıkları koyunları kesen İsmail Alcan’ın da başına balkondan mermer parçası düştü. TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Alcan’ın yaralanan başına 6 dikiş atıldı.  İsmail Alcan, "Koyunu yüzdükten sonra asmaya çalışırken başıma balkondan mermer düştü. 5-6 dikiş attılar, birazdan eve gidip kalan koyunları keseceğim. Koyunlar yerde mi kalsın?" diye konuştu. Acil serviste kendisi gibi yaralıların olduğunu söyleyen Alcan, yaşadıklarını gülerek anlattı.

İSTANBUL

İstanbul’da Kurban Bayramı'nda kurbanlıklarını kendi kesmeye çalışan acemi kasaplar, soluğu yine hastanede aldı.  

 Kurban Bayramı’nda hastaneler yine acemi kasaplarla doldu. Kurbanlığını kendi kesmeye çalışan vatandaşlar, zaman zaman çeşitli kazalar yaşanmasına neden oldu. Kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, hastanelere müracaat etti.

Elini kesere Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran acemi bir kasap "Kurbanı kesmiştim, boynuzlarını ayırmak isterken parmağımdan oldum. İlk defa başıma geldi" dedi.

24 Eyl 2015 - 14:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber