800 milyonluk hayali ihracat böyle görüntülendi

İstanbul merkezli üç ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda, 39 kişi gözaltına alınırken, operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi

İSTANBUL Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan 5 ihbarı değerlendirerek hayali ihracat yaptığı iddia edilen şebekeyi takibe almış, teknik ve fiziki takibin ardından Arif Y., Ömer U., Necmi K. ve Serhat Ö. liderliğindeki suç örgütünün, 37 firma adına iç piyasada toplanan kargo mallarını kendi tekstil ve deri firmaları üzerinden ihraç ediyormuş gibi belge düzenleyerek 800 milyon liralık hayali ihracat gerçekleştirdikleri ve devleti 110 milyon lira zarara uğrattıkları tespit edilmişti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, hayali ihracat yaparak haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 4'ü kadın, 6'sı kamu görevlisi 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı, İzmir ve İstanbul'da da toplam 12 şirkette arama kararı sonrası İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla'da, eş zamanlı operasyonda 39 kişi gözaltına alınmıştı. Polis kamerasına saniye saniye yansıyan görüntülerde, polis operasyonun gerçekleştirildiği bir iş yerinin içini didik didik arıyor. Görüntülerde ayrıca polis ekipleri şirket için tüm dosya ve evrakları tek tek incelerken görülüyor.

10 May 2016 - 12:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber