7 aylık bebeğe stent takıldı

7 aylık dünyaya gelen ve nefes borusundaki darlık nedeniyle yaşaması oldukça güç görülen Yusuf Selim bebek ender yapılan bir operasyonla sağlığına kavuştu

NEFES borusundaki darlık nedeniyle cihaz yardımı olmadan yaşamasına imkansız gözüyle bakılan Yusuf Selim Kök, dünyada çok nadir yapılan bir operasyonla nefes borusuna stent katıldı.  
28 haftalık ve 1 kilo 400 gram olarak dünyaya gelen Yusuf Selim bebeğin Tıp dilinde Trakea Stenöz veya Trakea Maleji denilen hava yollarının yeterince açık olmamasından kaynaklı solunum yetersizliği yaşadığı ortaya çıktı. 
Bebeğin hem erken doğum hemde çok zayıf olması nedeniyle riskleri ve zorluğu olan bir işlem  gerçekleştirdiklerini söyleyen doktor, "Bu ölçülerde bir bebeğe yapılan ilk işlem oldu. Dünyada oldukça az rastlanan bu işlemle kendiliğinden açılabilen metalik bir stent yerleştirdik. Yusuf Selim bebek şuanda cihaz yardımı olmadan rahatça nefes alıp verebiliyor" dedi. 
Hasan-Songül Kök çifti ise, "Doktorlar bebeğimizi kurtarıp bizi mutlu ettiler, Allahta onları mutlu etsin’’ şeklinde konuştu.

22 May 2017 - 16:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber