6 ambulans saldırılara maruz kaldı

Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, şu ana kadar biri evde sağlık hizmet aracı olmak üzere, 6 ambulansın saldırılara maruz kaldığını belirterek, bunun “kabul edilemez” olduğunu vurguladı

Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, kentte ambulanslara yapılan saldırılara tepki gösterdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Derviş, kentte biri evde sağlık hizmet aracı olmak üzere 6 ambulansın çeşitli saldırılara maruz kaldığını belirterek, “Bir hekim veya sağlık çalışanı, acil hastayı ambulansla sevk etmek telaşı içinde çırpınırken kurşunlara hedef olması veya ambulansın molotof ile yakılması asla kabul edilemez” dedi.

“SAĞLIKÇILARIN HEDEF ALINMASI CİNNET HALİDİR”

Son dönemlerde hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artmasının ve sağlıkçıların hedef alınmasının ciddi bir cinnet hali olduğunu anlatan Derviş, şunları kaydetti:

“Ambulansımızın kurşunlanarak veya molotof atılarak hizmet dışı bırakılması, hangi ideolojinin, hangi inancın veya öğretinin hükümlerinde yer alabilir? Hangi insan nereden aldığı talimatla hastaya giden bir ambulansı veya sağlıkçıyı öldürmeye kastedebilir? Hangi ideoloji ve inanç sağlık çalışanlarının yüreğinde yardım isteyen hasta ve yaralıya müdahaleye gidemeyecek kadar korku oluşturabilir?”

08 Eyl 2015 - 13:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber