465 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre, Sur ve Silopi'de devam eden operasyonlarda 465 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

GENELKURMAY

Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda; 11 bölücü terör örgütü mensubu teröristetkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 261 olduğu kaydedildi.

Operasyonda, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile silahlara ait dört adet şarjör ve 111 adet fişek, dört adet el bombası, iki adet av tüfeği ve silahlara ait yedi adet fişek, bir adet el telsizi ve bataryası,el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 kg amonyum nitrat ele geçirildiği, bir adet el yapımı patlayıcı imha edildiği ve bir adet barikatın kaldırıldığı bildirildi.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği kaydedilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 78 olduğu belirtildi. Operasyonda, dört adet barikat kaldırıldığı vurgulanarak bir adet el yapımı patlayıcının imha edildiği ifade edildi.

Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda ise üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 126 olduğu kaydedildi.

Operasyonda, 36 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile silahlara ait 100 adet şarjör ve çok miktarda fişek, altı adet roketatar ile silahlara ait 16 adet mühimmat ve 31 adet sevk fişeği, 45 adet el bombası, bir adet av tüfeği, iki kg patlayıcı madde, iki adet gece görüş dürbünü, bir adet el dürbünü, yedi adet el telsizi, dört adet gaz maskesi, bir adet mayın dedektörü, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 15 adet tüp ele geçirildiği, sekiz adet el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

Şanlıurfa/Birecik’te, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandığı kaydedildi.

Bölücü terör örgütünün YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen, Şırnak Silopi’de iki, Kars’ta ise bir olmak üzere toplam üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

11 Oca 2016 - 12:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber