4 terörist ölü ele geçirildi

Hakkari'nin Han Tepe bölgesinde çıkan çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi. İl genelinde 4 Ağustos'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 343 oldu

ASKERİ kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hakkari genelinde tüm güvenlik güçlerinin koordinasyonuyla yürütülen terörle mücadele harekatı devam ediyor.
3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı emir komutasındaki operasyona 1'inci Komando Tugay Komutanlığı, 2'nci Komando Tugay Komutanlığı, 2'nci ve 34'üncü Hudut Tugay Komutanlıkları, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, 7'nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı komando birlikleri, hudut özel harekat birlikleri, jandarma özel harekat birlikleri, motorlu birlikler ile polis özel harekat birlikleri, emniyet unsurları ve geçici köy korucuları katılıyor.
PKK'lı teröristlerce dün Han Tepe'ye yapılan taciz sonrasında çıkan çatışmada, 4 terörist ölü ele geçirildi. 4 Ağustos'tan bu yana Çukurca, Dağbaşı Tepe, Kale Tepe ve Han Tepe bölgesinde 224, Hakkari genelinde ise 343 bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.
Çilekli Tepe'de, bugün sabah erken saatlerden itibaren çok sayıda taburla başlatılan operasyonlar da tümen ve tugay komutanlarının başlarında bulunduğu birliklerce yürütülüyor.
Operasyonlar kapsamında, 120 mm'lik havan, bir Bixi makinalı tüfeği, bir Kanas keskin nişancı tüfeği ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Örgüte ait on binlerce karton kaçak sigara da imha edildi.

05 Eki 2016 - 14:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber