4 ilde kaza: 5 ölü, 30 yaralı

Şanlıurfa, Manisa, Malatya ve Erzurum'da meydana gelen kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandI

SURİYELİ TARIM İŞÇİLERİ KAZA YAPTI: 2 ÖLÜ, 25 YARALI 
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Suriyeli tarım işçilerini taşıyan kamyonetin kaza yapması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarını durumunun ağır olduğu öğrenilirken, kazazedelerden birinin yaralı olduğu ise hastaneye getirildiğinde anlaşıldı. Sağlık görevlisinin “Sen yakını değil misin teyze” sözleri ise kameralara yansıdı.
BİR KAMYONETTE 30 KİŞİ
Edinilen bilgiye göre kaza, sabah saat 07.00 sıralarında Şanlıurfa - Bircek karayolunun Arat Dağı mevkisinde yaşandı. Suruç Çadırkette konaklayan Suriyeli tarım işçilerinin içinde bulunduğu Mehmet O.'nun kullandığı 45 DU 825 plakalı kamyonet, Birecik ilçesine yaklaşık 10 kilometre kala şarampole yuvarlandı. Kaza nedeniyle bölgeye il merkezi ve yakın ilçelerden çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 25 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Birecik, Suruç ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.
YARALI OLDUĞU HASTANEYE GETİRİLDİĞİNDE ANLAŞILDI
Öte yandan diğer yaralılarla birlikte ambulansa binen Suriyeli bir kadının yaralı olduğu hastaneye geldikten sonra anlaşıldı. Olay yerindeki yaralıları aldığı sırada ambulansa binerek sürücünün yanına oturan Suriyeli kadın, ambulanstan inemeyince sağlık görevlisinin dikkatini ekti. Birecik’teki kaza yerinden Şanlıurfa’daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kadar yaralı olduğu anlaşılmayan kadın, ambulanstan sağlık görevlisinin yardımıyla indirildi. Görevlinin “Sen yakını değil misin teyze” sözünü anlamayan kadın, acılar içinde ambulanstan inerek hastaneye girdi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
ÇİMENTO YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ
 Manisa-İzmir Karayolu Sabuncubeli mevkiinde çimento yüklü tırın devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti. 
Edinilen bilgiye göre, kaza saat 16.30 sıralarında Manisa-İzmir Karayolu Sabuncubeli mevkii Manisa girişindeki rampalarda meydana geldi. İzmir’den Manisa istikametine seyir halinde olan Hakan Ünsal yönetimindeki 35 AU 3174 plakalı çimento yüklü TIR, rampa inişinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarpıp devrildi. Kaza sonrası TIR sürücüsü Hakan Ünsal, olay yerinde feci şekilde can verdi. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yolun bir bölümünü trafiğe kapatırken, TIR içerisinden çıkarılan Ünsal’ın cenazesi ambulansla morga götürüldü. Bariyerleri aşarak yol kenarında bulunan kanala devrilen TIR, olay yerine çağrılan çekici ile bulunduğu yerden çıkarıldı. Kısa süreliğine kapatılan yol tekrar trafiğe açılırken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

11 Haz 2016 - 21:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber