315 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Sur, Cizre ve Silopi'de devam eden operasyonlarda toplam 315 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

GENELKURMAY

Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 65 olduğu kaydedildi. Açıklamada, yedi barikat kaldırıldığı belirtilerek bir tabanca, 15 adet tabanca fişeği ve bir av tüfeği ele geçirildiği ifade edildi.

Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda, yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği kaydedilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 213 olduğunu bildirildi.

17 adet el yapımı patlayıcı imha edildiği vurgulanarak, bir adet roketatar mühimmatı, bir av tüfeği ile 50 adet fişeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 180 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildiği, iki barikatın kaldırıldığı ve iki hendeğin kapatıldığı kaydedildi.

Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği kaydedilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 37 olduğu bildirildi.

Operasyonda, 32 adet el yapımı patlayıcı imha edildiği ifade edilerek bir Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet şarjörü ile 150 adet fişeği, yedi av tüfeği ve 120 adet fişeği, bir el bombası, bir adet roketatar mühimmatı, 850 kilogram amonyum nitrat, üç adet dürbün, yedi adet tüp ve muhtelif gıda malzemeleri ele geçirildiği kaydedildi.

Bitlis Tatvan’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 12 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındığı kaydedilerek şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada; dört tabanca, yedi tabanca şarjörü ile 106 adet fişeği, beş av tüfeği, 205 adet fişeği, 267 adet tarihi nitelikte altın para ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Şırnak Silopi’de, YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen iki iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Gaziantep ve Kilis’de, sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu yedi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

07 Oca 2016 - 18:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber