300 koyunu zehirleyip telef ettiler

Konya’da zehirli yem verildiği iddia edilen 300 koyun telef oldu

OLAY, gece saatlerinde merkez Karatay ilçesi Tatlıcak mahallesinde bulunan boş bir tarlada meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen kişi yada kişiler damızlık olarak kullanılan küçükbaş hayvanları tarlaya serptiği ve zehirli olduğu iddia edilen yemle zehirledi. Zehirlenen hayvanların boğazı kesilerek can çekişmeleri önlendi. Akşam saatlerinde hayvanları otlatmaya çıkaran çobanlar Murat Taş ve İbrahim Bal yem yiyen hayvanların yere yıkıldığı fark etti. Bunun üzerine hayvanların yedikleri yemi inceleyen çobanlar yemde farklı bir madde olduğun anlayınca bine yakın hayvanı bölgeden uzaklaştırdı. Yem yiyen 300 hayvan can çekişerek telef oldu. Olay üzerine veteriner hekim çağrıldı. Veteriner hekimin yaptığı müdahale hayvanları kurtarmaya yetmedi ve 300 hayvan telef oldu. Polis ekipleri de incelemelerde bulundu.

ÖLEN HAYVANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU GEBE

Çoban İbrahim Bal yaşananları anlatarak, "Ben geldiğimde koyun tarlasının içi boştu. Baktım koyunlar dönmeye başladı. El feneri ile baktım koyunlar keçiler dönüp yere düşüyor. Ben de hemen eve telefon açtım. Hayvanları zehirlemişler dedim hemen geldiler" diye konuştu.

Diğer çoban Murat Taş ise, "Hayvanları o şekilde görünce tarlanın içinden çıkardık. Zaten içinden çıkana kadar hayvanlar ölmeye başladı. 200 hayvandan fazla ölü var. Bazı hayvanlar da ilacın etkisiyle gitmiş. Tarlanın neresinde düştüklerinden haberimiz yok, gündüz olunca bakacağız" şeklinde konuştu.

Ölen hayvanların büyük çoğunluğunun gebe olduğu ve yaklaşık maddi değerinin 300 bin TL olduğu öğrenildi.  

06 Eyl 2015 - 09:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber