3 güvenlik görevlisinin bıçaklandığı kavga kamerada

Kayseri’de dün akşam saatlerinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde meydana gelen kavgada 3 güvenlik görevlisinin bıçaklandığı anlar saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Kayseri’de dün akşam 17.00 sıralarında Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gelen Şükrü Y. isimli şahıs, kendi tedavisini kendi yapmak istediği ve karşılığında olumsuz yanıt aldıktan sonra hastaneden gitti öğrenildi. Akşam 21.00 sıralarında beraberine ki 4 kişi ile beraber yeniden acil servise gelen Şükrü Y., güvenlik görevlilerini görünce kavga çıkardığı ve çıkan kavgada 3 güvenlik görevlisini bıçakladığı belirtildi.
Şahıs beraber acil servise gelen 4 kişinin güvenlik görevlilerine saldırdığı an, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Kameralara yansıya görüntülerde, acil servis içerisinde bulunan vatandaşlara da saldıran şahıslar, ellerindeki bıçak ve sopalar ile hastaneyi birbirine kattığı görüldü. Güvenlik görevlilerine de saldıran şahıslar, acil servis içerisinden koşarak uzaklaştığı da saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.
Olayın ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi ayakta tedavi görülen bölümün 1 süreliğine kapandığı ve yaralanan güvenlik görevlilerinin de tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Öte yandan, yazılı bir açıklama yapan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, "Vatandaşlarımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti sunmak için 7/24 kesintisiz bir şekilde insan üstü bir çaba ve özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına karşı son zamanlarda giderek artan bir şekilde şiddet uygulanmasının acı ve son bir örneğinin hastanemizde yaşanmasından dolayı üzgünüz. Bu tür olaylar hizmeti sunan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu son derece olumsuz etkilenmekte ve aslında esas itibariyle hizmet almaya gelen insanımızın mağduriyetine sebep olmaktadır. Olaya karışan şüphelilerin biran önce yakalanarak hukuk yoluyla gereken cezayı alacakları yönünde inancımız tamdır. Vazifesi insan kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, acil serviste benzeri olayların tekrar yaşanmaması için hasta giriş çıkışlarında numaratör ve kart sistemi uygulaması başlatılmıştır. Bu tip olaylara etkin ve zamanında müdahaleyi sağlamak üzere ek olarak polis görevlendirilmesinin uygun olacağı kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.
(İHA)

21 Kas 2015 - 17:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber