279 kamu personelinin tutuklandı

Manisa’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 279 kamu personelinin tutuklandığı, 84 kamu personelinin ise gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Memuriyetten ihraç edilen kamu personeli sayısının ise 1443'e yükseldiği açıklandı

MANİSA Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 77 farklı kamu kurum ve kuruluşundan 965 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, 1443’ünün kamudan ihraç edildiğini, 35’inin ise sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan 522 kamu personelinden 279’unun tutuklandığı, 193’ünün adli kontrol şartıyla, 50’sinin de serbest bırakıldığı öğrenildi. 84 kamu görevlisinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği Manisa’da 83 kamu personelinin ise idari soruşturmasının devam ettiği açıklandı. 30 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği soruşturma kapsamında bin 912 kamu personeli ve yakınının pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. 8 kamu personelinin başka illere teslim edildiği belirtilirken, 6 kamu personelinin ise emekliye ayrıldığı bildirildi.
Tutuklu personelin kurumlara dağılımı
Manisa’da 85’i emniyetten, 60’ı milli eğitimden, 29’u Manisa Celal Bayar Üniversitesinden, 24’ü Manisa Adliyesinden, 10’u İl Sağlık Müdürlüğünden, 9’u Akhisar Cumhuriyet Savcılığından, 8’i Alaşehir Adliyesinden, 7’si Salihli Adliyesinden, 7’si jandarmadan, 5’i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinden, 4’ü Manisa Valiliğinden, 3’ü müftülükten, 3’ü Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinden, 3’ü Akhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan, 3’ü Soma Cumhuriyet Savcılığından, 3’ü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden, 2’si Garnizon Komutanlığından, 2’si Manisa Büyükşehir Belediyesinden, 2’si Akhisar denetimli Serbestlik Müdürlüğünden ve birer kişi de Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, SGK, PTT, Yunusemre İlçe Seçim Kurulu, TİKA Soma ve Turgutlu Adliyesinden toplam 279 kamu görevlisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Manisa'da 879'u milli eğitim personeli, 162'si emniyet mensubu, 131'i Celal Bayar Üniversitesi personeli, 83'ü sağlık çalışanı, 57'si müftülük çalışanı olmak üzere toplam 40 kurumdan 1443 kamu personeli memuriyetten ihraç edildi.

10 Eyl 2016 - 15:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber