250 DAEŞ şüphelisi sınırdışı!

2016 yılının ilk 3 ayında terör örgütü DAEŞ'e katılmak için Türkiye'ye gelen 250 kişiyi, Gaziantep polisi yakalayıp ülkelerine gönderdi

BELÇİKA'NIN başkenti Brüksel'de kanlı terör saldırılarını gerçekleştiren isimlerden İbrahim Bakraoui'yi yakaladıktan sonra sınırdışı eden Gaziantep polisinin, 2016 yılının ilk üç ayında 35 ülkeden terör örgütü DAEŞ'e katılmak için Türkiye'ye gelen 250 kişiyi yakaladığı ve ülkelerine gönderdiği öğrenildi. Gaziantep polisinin 2015 yılında ise 50 ülkeden 900 DAEŞ şüphelisini yakaladığı belirtildi. 

DAEŞ ile bağlantılı olan ve sınırdışı edilen 250 kişi arasında Rusya, Fransa, Almanya, Belçika, Mısır, İspanya, Çin (Doğu Türkistan), Fas, Tunus, İzlanda, ABD, Janponya ve Avusturya vatandaşlarının da bulunduğu kaydedildi. DAEŞ'e katılmak için gelenler arasında en çok Rus uyruklu kişilerin olduğu öğrenildi. Rusları, Doğu Türkistan ve Mısırlılar izledi.

Terör örgütüne katılmak için gelenler yakalandığında önce ifadesi alınıyor ve örgütle bağlantısı tam olarak ortaya çıkarılıyor. DAEŞ'e katılacağı yönünde elde edilen bilgiler sonrasında şüpheli için geri gönderme yani deport işlemi başlıyor. Ekim 2015'te uluslararası anlaşmalarda yapılan değişikliklerle DAEŞ ile bağlantısı tespit edilen kişiler sadece vatandaşı olduğu ülkeye gönderiliyor. Deport işleminden sonra ise polis, gönderilen kişi ile ilgili o ülkenin yetkililerini bilgilendiriyor.

30 Mar 2016 - 13:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber