2 kez parasını kaptırdı, 3.’de yakalattı

Almanya’da çalıştıktan sonra karısıyla Çanakkale’ye yerleşen adam, telefon dolandırıcılarına 2 seferde 44 bin 800 dolar ve 146 bin lirasını kaptırdı. Dolandırıcı, üçüncü kez istediği parayı konulduğu yerden alırken polis ekiplerince suçüstü yakalandı

EDİNİLEN bilgiye göre, Almanya’da çalıştıktan sonra Çanakkale’ye yerleşen K.T’yi, 6 Mayıs günü telefonla arayan ve kendisini Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtan bir kişi, terör örgütüyle ilişkisinin tespit edildiğini, düzenlenen operasyon için kendisinin vereceği paranın kullanacağını söyledi. Telefondaki kişiye inanan K.T, 24 bin 800 dolar parayı bir poşet içerisine koyarak, telefondaki kişinin yönlendirmesiyle Troya Caddesi Yeşilırmak Sokak üzerinde bir çöp konteynırına bıraktı. Ancak dolandırıcılar, bununla da yetinmedi. 9 Mayıs günü tekrar arayan ve operasyonun sürdüğünü söyleyen telefondaki kişi, K.T’den bir miktar daha para talep etti. Elindeki 146 bin 350 Türk Lirası ile 20 bin doları, poşet içerisine koyan K.T, yine telefondaki kişinin yönlendirmesiyle bir çöp konteynırına bıraktı.
OYALAMAK İÇİN ŞEHİTLERİ BİLE KULLANDILAR
Bu esnada durumdan haberdar olmayan ve kocasının evden poşetle çıkmasından şüphelenen F.T, Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne giderek durumu aktardı. Olaydan haberdar olan polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Kendini telefonda Başsavcı olarak tanıtan kişi, bu sabah K.T’yi yeniden arayarak, bir miktar daha para istedi. Kalan 18 bin Dolarını da poşete koyan K.T, parayı bırakacağı yerin bildirilmesini beklemeye başladı. Bu esnada, sivil polis ekipleri de K.T’yi takibe aldı. K.T’yi, gün boyunca oyalayan dolandırıcı, başka illerde de operasyonların sürdüğünü, 300 kişinin gözaltına alındığını bu yüzden işlemin geciktiğini söyledi. Sahte başsavcı, daha da ileri giderek şehitler olduğunu bu nedenle operasyonun yavaş ilerlediğini söyleyerek akşam saatlerine kadar K.T’yi oyaladı. Sonunda beklenen haber geldi. Dolandırıcılar, K.T’yi Esenler Mahallesi’ndeki bir konteynıra yönlendirdi. K.T, 18 bin doları bırakarak uzaklaştı. Şüpheli bir kişi, bir süre konteynırın etrafında dolaşarak keşif yaptı. Her seferinde parayı almak için hamle yapan ancak çevreden şüphelenerek vazgeçen şüpheli, konteynırdaki parayı aldığı esnada polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Çanakkale Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet T. adlı şüpheli, daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

10 May 2016 - 23:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber