13 yaşındaki Suriyeli çocuğa tecavüz iddiası

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi muhtarı, mahallelerinde yaşayan iki kişinin 13 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa tecavüz ettiğini iddia etti

GEBZE'NİN Pelitli Mahallesi Muhtarı Kafer Ceyhanlı, mahallelerinde yaşayan Z.T. (57) isimli şahsın ve bir kişinin 13 yaşındaki Suriyeli erkek çocuğuna tecavüz etmeye çalıştığını iddia etti. Tecavüz olayının tüm mahallelileri rahatsız ettiğini belirten muhtar basın ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
 
Muhtar Kafer Ceyhanlı, “Köyümüz sakinlerinden 57 yaşında Z.T.’nin daha önce toplum içinde kendisi ile ilgili olarak cinsel sapık olduğuna yönelik duyumlar aldık. Bizler bu olayı tamamen yalan ve iftiradır diyerek geçiştirdik. 4 gün önce vatandaşlardan bana gelen ihbarla Bağlar Yolu bölgesinde Z.T.’ye ait olan bağlık evde 13 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa tecavüz edildiğini öğrendim. Olayı görenlerin olduğunu öğrenince ben harekete geçtim. Yaşanan olayı jandarmaya haber verdim. Kendi çabalarımla görgü tanıklarına ulaştım. Çocuk çıplak bir şekilde kaçarak ‘Amca beni kurtarın, bana tecavüz ettiler’ diyerek olay yerinde kaçmaya çalışmış. Olayı gören bir Suriyeli ile yine köyümüz sakinlerinden biri tarafından çocuk alınarak olayın olduğu yere götürülüyor. Orada bulunan Z.T. ve diğer kişiye bu çocuğa ne yaptıklarını soruyorlar. Z.T. ve yanında bulunan Gebze’de ayakkabı boyacılığı yapan 60 yaşındaki o kişi Suriyeli çocuğun ırzına geçmişler. Çocuk beni kurtarın deyince de Suriyeli o vatandaş ve köyümüz sakini çocuğu kıyafetlerini giydirip otobüse bindirip çocuğu Gebze’ye gönderiyorlar” dedi.
 
Jandarma ile yaptığı görüşmelerde şahısların suçu itiraf ettiklerini söyleyen Ceyhanlı, “İfadelerinde, bugüne kadar defalarca bu tür çocukları buraya getirip tecavüz ettiklerini söylemişler. Yine köyümüz sakinlerinden 27 yaşındaki S.E. de 6 yıldır tehdit ve zorla Z.T. tarafından tecavüze uğruyormuş. Bu çocuk da dün akşam her şeyi itiraf etti. Bu çocuk da rapor almak için hastaneye götürüldü. 13 yaşındaki Suriyeliye tecavüz olayının da şahidi. Şahıslar bu tür çocuk istismarına uygun bir yerde olduğu için bu olayları yaptıklarını söylüyorlar. Suriyeli çocuğun Yavuzselim Mahallesi'nde oturduğu ve Çoban Mustafa Paşa Camii etrafında dilencilik yaptığını öğrendik” şeklinde konuştu.
 
Pelitli Mahalle Muhtarı Kafer Ceyhanlı’nın 13 yaşındaki Suriyeli çocuğa tecavüz ettiklerini iddia ettiği şahısların Mollafenari Jandarma Karakolu’nda gözaltında olduğu bildirildi.

22 Nis 2016 - 11:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber