10 yıl sonra villasına ortak çıktı

Sarıyer’de satın aldığı villanın iki tapulu olduğunu ve kendisine sadece bir tapunun devredildiğini 10 yıl sonra ikinci kez para istenmesiyle öğrenen işadamı Serdal Adalı, savcılığa başvurdu

İŞADAMI Serdal Adalı, ikamet ettiği villasının satışında dolandırıldığını 10 yıl sonra öğrenince büyük şok yaşadı. Adalı, 2006'da Sarıyer'de Celil Laiktez'den 1.5 milyon lira değerinde bir villa satın aldı. Adalı, villayı satın aldıktan sonra restorasyon çalışmasının ardından ikamet etmeye başladı. Kısa bir süre önce Ali Haşhaş isimli şahıs, villanın bağımsız bölümünün maliki olduğunu belirterek Adalı ile görüşmek istedi. İkili arasındaki görüşmede Haşhaş, elinde tapusu bulunan villaya ait bağımsız bölümün parasını ödemesi durumunda tapuyu Adalı'ya devredeceğini bildirdi. 
'BENİ DE DOL ANDIRDI' 
10 yıldır oturduğu villanın başka bir maliki daha olduğunu öğrenen Adalı, dolandırıldığı gerekçesiyle konuyu adliyeye taşıdı. Adalı'nın evi satın aldığı Celil Layiktez savcılıkta verdiği ifadede, evi 2001'de şüpheli Ali Haşhaş'tan hatırlayamadığı bir para karşılığında satın aldığı, satış tarihinden söz konusu gayrimenkulün çift tapulu olduğunu ve tapulardan sadece birisini devredildiği konusunda kendisine herhangi bir bilgi verilmediği, bu konuda kendisinin de kandırıldığını, şüpheli Haşhaş'ın bilerek ve planlayarak hem kendisini hem de müştekiyi dolandırdığını beyan etti. 
5 YIL HAPİS İSTEMİ 
İşadamı Adalı'nın şikâyeti üzerine hazırlanan iddianamede şüpheli Ali Haşhaş'ın iki ayrı tapu olmasına uzun zamandır hiçbir kira talebinde bulunmamasından anlaşılacağı üzere dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği iddia edildi. Savcılık, şüpheli Haşhaş hakkında hileli davranışlarla kişiyi aldatmak, kendisine yarar sağlamak suçundan 5 yıla kadar hapis talebinde bulundu.

28 Haz 2016 - 09:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber