10 yaşındaki Suriyeli çocuğa taciz iddiası

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir kafe işletmecisi, yanında çalışan Suriyeli ailenin 10 yaşındaki kızına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı

EDİNİLEN bilgiye göre olay, 19 Ağustos tarihinde Erdemli'nin Kızkalesi beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, beldede kafe işletmeciliği yapan A.K. (55), olay günü yanında çalışan  Suriyeli aile Ö.H. ve C.H.'nin evine gitti. Burada çiftin 10 yaşındaki kızları L.H. ile 7 yaşındaki S.H.'yi incir toplamaya götüreceğini söyleyerek evden alan A.K.'nin, çocuklara çarşıdan dondurma aldıktan sonra evine götürdüğü ve burada L.H.'ye eliyle cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü.
Olay, çocukların eve döndükten sonra durumu ailesine anlatması üzerine ortaya çıktı. Suriyeli ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan kafe işletmecisi A.K., çıkarıldığı nöbetçi  mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayın mağduru L.H.'nin babası Ömer H., 3 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçıp Kızkalesi’ne yerleştiklerini belirterek, "2 yıl önce Kızkalesi’nde bulunan bir yakınım vasıtasıyla kafe işletmecisi A.K. ile tanıştım. Çiftlik evinde kalmam koşuluyla bahçesine bir bakıcı aradıklarını söyledi. Kira istemediğini, bana yevmiyemi de vereceğini belirtti. Ancak hiç para vermediği gibi evin elektrik ve su faturalarını da ben ödüyordum. Bir süre sonra eşim de kendisinin işlettiği kafede bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı. 19 Ağustos Cuma günü benim de evde olduğum bir sırada A.K. evimize geldi. 10 yaşındaki kızım L.H’yi çağırdı. Küçük kızım S.H.’yi incir toplamaya götüreceğini söyledi. 2 yıldır yanlarında çalıştığım için sakınca görmedim. İncir toplama yerine çarşıya götürüp çocuklara dondurma almış. Sonra da evine götürüp iğrenç emelini gerçekleştirmiş" dedi. 
Çocukların akşam eve döndüğünde durumu annelerine anlatması üzerine olayın ortaya  çıktığını kaydeden Ömer H., "Eşim beni arayıp eve gelmemi istedi. Eve gittiğimde olayı anlattı. Köyün muhtarı aracılığı ile polise haber verdik. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu. 
Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün konuyla ilgili çalışma başlattığı ve aile ile görüşme yaparak destek sağladığı bildirildi.

23 Ağu 2016 - 18:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber