Turizmciden Bakan Çavuşoğlu'na yanıt

DÜNKÜ

köşe yazımda...

Anayasa Referandumu'nun yapıldığı 16 Nisan Pazar akşamı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ile birlikte Dim Web TV'de canlı yayın yaparak sandıklardan çıkan sonuçları analiz ettiğimizi...

Canlı yayına telefon bağlantısıyla katılan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Antalya ve Alanya'da çıkan "Hayır" sonuçlarının turizmin kötüye gitmesine yönelik bir tepki olup olmadığı sorulunca turizmcilere sitem ettiğini..

Ve şu cümleleri sarf ettiğini yazmıştım...

"Turizm sektörü bunun kıymetini bilmese de biz onlar için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımızın karşılığında kıymetimizi bilmeyen tek sektör var, o da turizm sektörüdür. Bu, Alanya için de geçerli. Hem isterler, hem ağlarlar, hep daha fazlasını isterler, hem de teşekkür etmezler. 'Hadi birlikte bir şeyler yapalım' dediğimizde de hiç kimse elini taşın altına koymaz. Çiftçi bile her şeyi devletten beklemezken, turizmci 'Her şeyi devlet yapsın' diyebiliyor. Ama biz onları düşündüğümüzden değil, turizmden elde ettiğimiz geliri düşündüğümüzden bunları yapıyoruz. Turizm sektörü önemli, destekliyoruz. Onlar kıymet bilmiyor, tatmin olmuyor diye olaya bakarsak olmaz. Öyle yaparsak duygusal davranmış oluruz. Sizler de şahitsiniz. Sektörün büyümesi için hem hükümetimiz hem de ben ne kadar gayret sarf ediyoruz."

***

Bakan Çavuşoğlu bu sözleri geçen Pazar canlı yayında söylemiş, ancak aradan geçen 5 günün ardından, başta Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili olmak üzere hiçbir turizmciden yanıt gelmediğini ifade ettim, dünkü yazımın sonunda.

Dün akşama kadar bekledim, baktım arayan soran yok, "En iyisi ben arayayım, eğer cevap vermezse oturup sanki kendisi söylemiş gibi bir şeyler yazıp, turizmci gözüyle hükümete sektörün eleştirilerini sıralayıp, yazının sonuna da "Bunların hepsini ben uydurdum. Ama eminim cevap verse o da aynen bu cümleleri kurardı" deme planları yaparak, ALTİD Başkanı Burhan Sili'yi aradım.

Burhan Başkan, köşe yazımı okuduğunu, ben aramasam kendisinin aramaya niyetinin olmadığını, birkaç gündür ağır grip olduğunu öksüre öksüre söyledi telefonda.

"Geçmiş olsun, var mı Sayın Bakan'a bir yanıtınız?" dedim, şunları söyledi...

"Ben hem sade vatandaş Burhan Sili, hem de bir turizmci olarak Bakan Bey'i gerçekten çok seviyor, takdir ediyorum. Alanya için, turizm için yaptıkları tartışılmaz. Mutlaka kızdığı turizmciler vardır, bu sözleri onlara söylemiştir diye düşünüyorum. ALTİD'e kayıtlı 256 otel var. Anayasa Referandumu'nda bu 256 üyeden hangisi 'Evet', hangisi 'Hayır' dedi, bilemem, kimse bilemez. Kimseye telefon açıp veya yanına gidip bunu da sormam. Ama Antalya merkez ve kıyıdaki ilçelerinde neden 'Hayır' oyu fazla çıktı, inanın bunun analizini yapacak siyasi birikime sahip biri değilim. Bu sonucun enine boyuna araştırılması, çok iyi analiz edilmesi lazım. Sayın Bakan'a Alanya ve bölge turizmi için yaptıkları için de müteşekkiriz."

***

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Dim Web TV'nin canlı yayınında, "Hem isterler, hem ağlarlar, hep daha fazlasını isterler, hem de teşekkür etmezler. 'Hadi birlikte bir şeyler yapalım' dediğimizde de hiç kimse elini taşın altına koymaz. Çiftçi bile her şeyi devletten beklemezken turizmci 'Her şeyi devlet yapsın' diyebiliyor" deyip sitem ettiği turizmcilerin başındaki isim olan Burhan Sili'nin yanıtı aynen böyle.

"Elçiye zeval olmaz" derler.

Bakan Bey cephesinden veya bir başka turizmciden yeni bir beyanat gelirse, yine bu sütunlarda olacaktır, beklerim efendim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber